Thursday, December 27, 2012

Ficat cu ciuperci @ www.bucatariaculinara.net

Pregatim o tocana delicioasa de ficat cu ciuperci, pe care o puteti servi cu salata de cartofi.

Ficat cu ciuperci

Pentru asta aveti nevoie de ficatei necongelati, bacon, ciuperci, ceapa si condimente. Pe langa aceasta combinatie, veti improspata gustul cu zeama de lamaie. Aceasta mancare delicioasa este un fel de tocanita, pe care o puteti servi cu garnitura de salata de cartofi cu castraveti,.

Timp de pregatire: 15 min
Timp de gatire: 45 min
Timp total: 60 min
Numar portii: 4

Ingrediente
-ficat – 1 kg
-bacon – 150 g
-ciuperci – 500 g ciuperci
-ulei – 60 ml
-ceapa – 1 capatana, mare
-ulei de gătit
-lămâi
-sare
-piper negru

Metoda de preparare ficat cu ciuperci
Se incinge uleiul la nivel ridicat intr-un recipient adecvat, tocati ceapa si se caleste in ulei, dupa care se poate adauga ciupercile taiate felii si suc de lamaie. Gatiti-le până când ciupercile sunt gata si scade grăsimea.

În uleiul fierbinte se prăjeste ficateii tocati, iar apoi, de asemenea, baconul taiat în felii.

Aranjati feliile intr-o tigaie ignifuga, împărtiti ciupercile pe partea de sus, asezonati cu condimente, se acoperă si se lasă tocana timp de 10 minute.

Serviti ficatul cu ciuperci, cu garnitura de salata de cartofi.

Bucatariaculinara pe facebook! Da like pentru cele mai noi retete

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

No comments:

Post a Comment