Desi acum toti prefera carnea de porc, noi va propunem o reteta delicioasa cu carne de curcan.
Piept de curcan umplut
Vom pregati ceva delicios si totodata festiv. Piept de curcan umplut, un fel de rulouri umplute cu o tocania speciala, invelita in slanina sau bacon si gatita la cuptor. Eu cred ca va fi ceva special pe masa dvs de petrecere, mai ales ca suntem in toiul sarbatorilor. Am ales piept de curcan pentru a fi mai usor si a iesit o splendoare de reteta. Se poate servi impreuna cu felii de ceapa copata. Reta consta din doua piese importante: umplutura pe care o facem separat si corpul pe care il efectuati din carne si slanina. Este musai sa avem ceva acrituri, mai ales ca ceapa este dulceaga.
Timp de preparare: 40 de minute
Dificultate: medie
Bautura recomandata: vin
Numar portii: 4
Ingrediente
-800 g file de curcan
-1 ceapa, tocata fin
-2 cepe, tăiate în felii groase, împreună cu pielea interioara
-1 cătel de usturoi, tocat marunt
-1 lingurita de seminte de fenicul
-1 lingura ulei de masline
-300 g mezeluri crude (carnati)
-1 cană pesmet alb
-2 linguri patrunjel tocat
-1 lamaie
-1 ou
-100 g slănină (bacon)
-1 lingura faina
-200ml vin alb sec sau 50 ml vermut
-400 ml supa de pui
Metoda de preparare piept de curcan umplut
1. Pentru a prepara umplutura, se incalzeste uleiul si se gateste in el ceapa, usturoiul (ambele tocate) si seminte de fenicul. Tocana se gateste la foc mic, până când ceapa se înmoaie. Adaugati mezeluri tocate, pesmet, coaja de lamaie, 2 linguri de suc de lamaie, patrunjel si ou.
2.Pe folie de aluminiu aranjati bine bucata de slanina (bacon). Se feliaza pieptul de curcan in bucăti plate si se lipeste de stratul de slănină. Totul se face in forma dreptunghiulară. Începeti sa distribuiti uniform umplutura. Rulati foarte strans. Se pune la copt la 190 ° C cu ceapă tăiata si se la la copt pentru aproximativ 10 minute, acoperit cu folie. Folia este îndepărtata si se lasa până când se rumeneste la 200 ° C.
3.Odata ce ati indepartat folia, se la timp de 10 minute, dupa care se poate taia carnea.
4.Se mai scurge din tava ulei, se adauga supa si vinul, dupa care se pune pe foc la flacara mare si se adauga bucătile de carne (rulourile). Strecurati sosul si îngrosati-l cu făină dizolvată în puțină apă.
5. Rola estetica este servit cu ceapa prăjită si sos.
Bucatariaculinara pe facebook! Da like pentru cele mai noi retete
No comments:
Post a Comment