Tuesday, December 25, 2012

Trifle de Craciun

Intr-un vas mare de sticla se aseaza piscoturile, astfel incat sa fie un strat si pe margine, in sus. Se poate face si un pandispan in locul piscoturilor.

Se pregateste crema englezeasca: se pune laptele pe foc la incalzit cu zaharul pudra si scortisoara. Nu se lasa decit pina se incalzeste bine, nu se da in foc. Se separa galbenusurile de albusuri si se mixeaza impreuna cu zaharul. Apoi se toarna laptele cald, amestecandu-se pana se face ca o crema lichida. Se pune la baie de aburi si se amesteca pana cand capata consistenta unei smantani groase.

Sosul de cirese: Fructele impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si vanilia se pun impreuna intr-o tigaie la foc mic, pana cand zaharul se dizolva. Apoi se da focul putin mai tare, se adauga amidonul amestecand constant, pana cand avem un sos dens, dar fructele nu s-au zdrobit, aproximativ 3 minute. Se lasa la racit.

Pentru crema de frica decor: se mixeaza untul (rece) impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si frisca lichida la viteza mica spre medie, pe baie de aburi. Se aduce la punctul de fierbere, se amesteca timp de 5-6 minute, pana se obtine un sos cremos. Se lasa la racit, dupa care se mixeaza inainte de folosire.

Deasupra piscoturilor se toarna sosul de fructe caldut, se da la frigider pana se intareste. Apoi se adauga crema englezeasca iar la final se decoreaza cu crema de frisca. Este un desert usor de facut si delicios!

Sursa: http://www.culinar.ro

No comments:

Post a Comment