Tuesday, January 8, 2013

Carne de curcan cu miere si ceapa @ www.bucatariaculinara.net

Doar cinci zile au trecut de la marea sarbatoare, asa ca va propun sa ne delectam cu o friptura de curcan cu miere si ceapa.

Carne de curcan cu miere si ceapa

Este o reteta ideala pe care trebuie s-o includeti in meniu impreuna cu prietenii dvs. Ei bine, nu vă faceti griji in privinta pregatirii. In cativa pasi simpli ati pregatit cea mai delicioasa carnita de curcan, suculenta si gustoasa.

Ingrediente
-700 gr de piept de curcan afumat
-1 lingura unt
-500 ml de vin alb
-2 linguri de miere
-1 lingura faina
-3 cepe verzi

Metoda de preparare carne de curcan cu miere si ceapa
Se taie pieptul de curcan în felii de aproximativ 1 cm grosime. Folosind un cutit, scoateti întregul strat exterior de grăsime. Incalziti untul intr-o tigaie mare si se prajeste feliile de curcan pe ambele părti. Aranjati feliile intr-un castron si se lasa intr-un loc caldut sa stea.

În aceeasi tigaie, se încălzeste vinul alb. Se aduce la fierbere, se adauga mierea, după amestecarea cu făină de grâu. Se amestecă cu o spatulă până când sosul este usor îngrosat. Adaugati ceapa verde. Se lasa câteva secunde si se toarnă încet sosul peste feliile de curcan fierbinte. Serviti imediat.

Bucatariaculinara pe facebook! Da like pentru cele mai noi retete

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

No comments:

Post a Comment