Astăzi vă invit să pregatim impreuna cu dvs file de peste la cuptor cu cartofi si sos alb, care ne va oferii o serie de arome in bucataria noastra.
Nutritionistii recomanda consumul de peste deoarece prin compozitia sa acesta mentine inima sanatoasa. Pestele este un aliment indispensabil, bun pentru sanatate, deoarece este sarac in grasimi si bogat in proteine, minerale si oligoelemente.
Ingrediente
-1 kg de peste (am ales la aceasta reteta merluciu)
-10 cartofi medii
-4 morcovi
-3 cepe
-sare si piper dupa gust
-brânză rasă
Pentru sos alb
-2 linguri cu varf de făină sau amidon de porumb
-1/2 litru de lapte
-sare, piper, nucsoara (dupa gust)
-o lingura de ulei de
Metoda de preparare file de peste la cuptor cu cartofi si sos alb
Incepem cu gatirea pestelui, curatand si taind cartofii in felii subtiri.
Se spală fileurile de peste si se presara cu lamaie.
Se taie ceapa în inele subtiri.
Se dau morcovii prin razatoare.
Se pun cartofii intr-o tigaie de copt, asezonati cu condimente si se pune un pic de ulei.
Puneti fileurile de peste de peste cartofi.
În cele din urmă ceapa. Se pune din nou condimente si ulei.
Acum se pregateste sosul alb.
Într-o cratită se adauga făina (cele doua linguri).
Se adaugă treptat laptele, amestecand constant pentru a evita formarea de noduli.
Odată dizolvata faina, se adauga o lingura de ulei si se i-a de pe foc, amestecand cu o lingura de lemn.
Adăugati sare, piper si nucsoară după gust.
Se toarnă sosul alb peste legume si pestele se prepara în tigaie.
Se presara cu brânză rasă si se da la cuptor până cand se rumeneste bine.
În cele din urmă, se scoate de la cuptor.
Vă recomandăm consumul de peste cel putin o dată pe săptămână. În plus, aceasta friptura de peste cu cartofi si sos alb se poate consuma atât calda, dar si rece si nu este costisitoare.
Sper să vă placă si sa vă încurajeze!.
Bucatariaculinara pe facebook! Da like pentru cele mai noi retete
No comments:
Post a Comment