Tuesday, January 8, 2013

Rulouri de pui umplute cu prune si migdale @ www.bucatariaculinara.net

Vreti să măncati ceva delicios si sa va surprindeti intreaga familie, cu un meniu făcut de dvs pentru următoarea cina festiva? Atunci nu ratati următoarea reteta de rulouri de pui umplute cu prune si migdale, care va fi ple placul tuturor.

Bucataria Culinara va prezenta o reteta de carne de pui umpluta cu prune si migdale.

Cantitate: 4 bucati

Ingrediente
-4 bucati de piept de pui dezosat
-100 g de prune
-100 g de migdale
-1 ou mare
-100 g de brânză rasă
-
Dezosati pieptul de pui cu atentie după forma oaselor cu ajutorul unui cutit. Încercați să nu rupeti pielea, pentru ca ea va ajuta la încheierea rulourilor de pui.


Scoateti muschiul de pui, va va ajuta bucata de carne sa o faceti.


Se taie carnea in fasiute subtiri. Pentru a face acest lucru, faceti o tăietură dintr-o parte
si terminati in cealalta, incant sa arate ca doua foi dintr-o carte deschisa.

Cu resturile de carne de pui si legume se poate face supă bogată si delicioasa.


Se face un amestec de ou, brânză rasă, oregano si usturoi. Acest lucru ar trebui să fie ca o pastă groasă.


Se i-a prunele si se umple cu una sau două migdale.


Carnea de pui intinsa se unge pana la margini cu amestecul facut mai sus.


Umpleti carnea de pui cu prune in centru.


Rulourile se închid cu ajutorul unor scobitori.


Cu ata mai groasa se leaga rulourile pentru a nu-si pierde forma. Puneti carnea de pui pe un gratar, uns cu unt topit si se gateste într-un cuptor la temperatura medie pentru o jumătate de oră.

Pentru a face sosul de vin, se dizolvă amidonul în bulion rece. Se încălzeste vinul cu zaharul, se adauga supa si se amesteca la foc mic pana cand sosul se ingroasa.

Pofta mare si savoare placuta!

Bucatariaculinara pe facebook! Da like pentru cele mai noi retete

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

2012 in review (Retrospectiva anului 2012 pentru blogul meu)

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2012 annual report for this blog.

About 55,000 tourists visit Liechtenstein every year. This blog was viewed about 420,000 times in 2012. If it were Liechtenstein, it would take about 8 years for that many people to see it. Your blog had more visits than a small country in Europe!

Aproximativ 55.000 de turiști vizitează în fiecare an Liechtenstein. Acest blog a fost vizualizat de aproximativ 420.000 de ori în 2012. Dacă ar fi fost Liechtenstein, ar fi nevoie de aproximativ 8 ani pentru ca atat de mulți oameni să-l vada. Blogul dvs. a avut mai multe vizite decât o țară mică din Europa!

Sursa: http://nicuvar.wordpress.com

Negrese cu Sos Caramel

Puneti intr-o cratita zaharul distribuind uniform. Puneti la foc mic si lasati sa se topeasca. Sa nu amestecati sub nici o forma, cand pe margini a inceput sa se topeasca miscati putin cratita pentru a combina cu cel cristalizat.

Cand acesta s-a topit mai lasati cateva secunde apoi luati de pe foc. Adaugati putina smantana, amestecati apoi treptat restul. La sfarsit puneti untul si inglobati bine acesta cand s-a topit. Lasati deoparte.

Intr-o cratita puneti din ingredientele pentru aluat mierea, zaharul, untul si lasati la foc mic pana cand acestea sunt topite si amestecati bine. Luati apoi de pe foc si puneti bucatile de ciocolata. Inglobati acestea bine pana este topita si se formeaza intr-o pasta, lasati sa se raceasca cateva minute.

Intr-un bol bateti ouale cu vanilia si apoi amestecati-le cu ciocolata. Adaugati faina si inglobati bine aceasta. Puneti hartie de copt intr-un vas termorezistent (sa nu fie mai mare de 20cm x 30cm) pe toate partile apoi preincalziti cuptorul la 160°c (gaz 3).

Turnati aluatul in vas si distribuiti uniform. Puneti caramel deasupra facand niste forme cu o furculita. Coaceti 15 minute apoi scoateti si lasati sa se raceasca complet. Acoperiti vasul cu folie de plastic si lasati in frigider peste noapte sau cel putin 5-6 ore.

Credeti-ma, desi este foarte tentant sa gustati imediat asteptarea nu va v-a dezamagi. Taiati portii umezind putin cutitul dupa fiecare bucata pentru a avea taieturi curate. Inainte de servire lasati bucatile taiate la temperatura camerei 15-20 de minute.

*Daca caramelul este prea gros sau s-a intarit din vreun motiv inainte sa-l turnati incalziti cateva secunde in cuptorul cu microunde, amestecati si apoi puneti-l deasupra pe negrese.

Sursa: http://www.reteteculinare.ro

Prajitura cu Mac si Ness

Albusele se bat spuma tare cu zaharul pus pe rand. In timp ce albusele se bat se amesteca faina cu macul, nuca de cocos si praful de copt. Dupa ce sant spuma albusele se incorporeaza amestecul de mac/cocos in ele, prin miscare usoara, cu atentie sa nu spargem albusele.

Se pune in tava de copt tapetata cu hartie, se coace la foc mediu (350F 180 c). Se ia proba cu scobitoarea pentru a vedea cand e copt blatul. Se scoate din tava, se indeparteaza hartia si se lasa la racit pe un gratar.

Se trece la prepararea cremei.

Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer manual, galbenusurile, zaharul si esenta pe care o folositi (cocos sau vanilie).

Cand s-au spumat suficient se adauga faina si laptele intercalat si se pune pe baia de abur, se amesteca mereu pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa racire se amesteca cu untul moale, pana la omogenizarea completa.

Se ia blatul rece se aseaza in tava in care l-am copt, peste el se aseaza 3/4 din crema, se niveleaza. Peste crema se aseaza un strat de biscuiti simpli care ii inmuiem in cafea concentrata, pe rand.

Restul de crema ramasa se amesteca cu cafeaua ness si se aseaza frumos peste stratul de biscuiti, se niveleaza dupa plac cu sau fara model, dupa care se rade ciocolata deasupra.

Se lasa la frigider peste noapte pentru a se inmuia biscuitii si blatul dupa care se portioneaza si se serveste.

Sursa: http://www.reteteculinare.ro

Fileuri de peste la cuptor cu cartofi si sos alb @ www.bucatariaculinara.net

Astăzi vă invit să pregatim impreuna cu dvs file de peste la cuptor cu cartofi si sos alb, care ne va oferii o serie de arome in bucataria noastra.

Nutritionistii recomanda consumul de peste deoarece prin compozitia sa acesta mentine inima sanatoasa. Pestele este un aliment indispensabil, bun pentru sanatate, deoarece este sarac in grasimi si bogat in proteine, minerale si oligoelemente.

Ingrediente
-1 kg de peste (am ales la aceasta reteta merluciu)
-10 cartofi medii
-4 morcovi
-3 cepe
-sare si piper dupa gust
-brânză rasă

Pentru sos alb
-2 linguri cu varf de făină sau amidon de porumb
-1/2 litru de lapte
-sare, piper, nucsoara (dupa gust)
-o lingura de ulei de

Metoda de preparare file de peste la cuptor cu cartofi si sos alb

Incepem cu gatirea pestelui, curatand si taind cartofii in felii subtiri.


Se spală fileurile de peste si se presara cu lamaie.


Se taie ceapa în inele subtiri.


Se dau morcovii prin razatoare.


Se pun cartofii intr-o tigaie de copt, asezonati cu condimente si se pune un pic de ulei.


Puneti fileurile de peste de peste cartofi.


Adaugati morcov ras.


În cele din urmă ceapa. Se pune din nou condimente si ulei.

Acum se pregateste sosul alb.


Într-o cratită se adauga făina (cele doua linguri).


Se adaugă treptat laptele, amestecand constant pentru a evita formarea de noduli.
Odată dizolvata faina, se adauga o lingura de ulei si se i-a de pe foc, amestecand cu o lingura de lemn.

Adăugati sare, piper si nucsoară după gust.

Se toarnă sosul alb peste legume si pestele se prepara în tigaie.

Se presara cu brânză rasă si se da la cuptor până cand se rumeneste bine.

În cele din urmă, se scoate de la cuptor.

Vă recomandăm consumul de peste cel putin o dată pe săptămână. În plus, aceasta friptura de peste cu cartofi si sos alb se poate consuma atât calda, dar si rece si nu este costisitoare.

Sper să vă placă si sa vă încurajeze!.

Bucatariaculinara pe facebook! Da like pentru cele mai noi retete

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

Frigarui de pui, suncă si ananas @ www.bucatariaculinara.net

Azi va propunem sa gatim frigarui de pui cu suncă si ananas. O reteta simpla dar rafinata!Într-adevăr perfectă pentru cei cărora le place să guste retete acre.

Pregătirea lor este foarte asemănătoare ca a unor frigarui obisnuite, dar combinatia de arome este foarte diferită. E o reteta minunata dacă doriti să partajati un fel de mâncare simplu, dar aceasta este mai mult decât tentanta. Nu ratati acest “tratament”! Rezultatul final este exceptional!

Ingrediente
-slanina (
Se taie carnea de pui în cuburi mici si uniforme. Taiati, de asemenea, felii de suncă si ananas încearcand să mentineti aceeasi dimensiune, în toate ingredientele.


Se creeaza frigaruile: bucatile de carne de pui se pun primele, apoi sunca, ananas, sunca de pui si în cele din urmă carne. Pentru fiecare frigaruie folositi 2 cuburi de carne de pui, 2 cuburi suncă si 1 cub de ananas.


Odată ce sunt create, puneti putin ulei de măsline într-o tigaie si gatiti-le până când ajung la o culoare aurie.


Se continua sa se gateasca pana cand devin rumene pe ambele parti. Să lasa la răcit, dupa care se pun pe o farfurie, aranjate frumos.


Gata! Aveti deja pregătit frigarui delicioase de pui, suncă si ananas. O reteta foarte usoara de a face si au un gust grozav.

Savurati langa prieteni!

Bucatariaculinara pe facebook! Da like pentru cele mai noi retete

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

Clatite cu gem de caise

Mod de preparare:
Se sparg ouale, se bat bine, se adauga laptele, se amesteca din nou. Dupa aceasta se adauga faina, treptat. Se amesteca bine pana la obtinerea unui aluat omogen, dar subtire.
Se unge o tigaie cu putin ulei, se lasa sa se incinga tigaia, dupa care se puna cu polonicul putin aluat. Se intoarce clatita de pe o parte pe alta. Cand s-a prajit bine se ia din tigaie, se umple cu gem de caise.

Se procedeaza asa pana la terminarea aluatului. Ingredientele sunt pentru 15 clatite.Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro

Sursa: http://www.culinar.ro

Briose cu susan si cascaval Sofia

Mod de preparare:
Batem ouale cu laptele si uleiul, adaugam cascavalul taiat cuburi micute.
Turnăm compoziţia lichidă peste făina amestecată cu praful de copt şi le omogenizăm.
Ungem formele cu o picătură de ulei, le aşezăm pe o tavă rece tapetată cu hârtie de copt şi umplem formele de briose,iar deasupra presaram susanul.
Dăm tava la cuptor (preîncălzit) cca 30 min la foc mediu pana se rumenesc si cresc frumos!

Pofta buna!

Sursa: http://www.culinar.ro

Salata de beouf

Mod de preparare:
Se spala si se curata legumele. Se fierb morcovii, separat, cartofii se fierb in coaja. Tot separat, se fierb doua oua. Carnea se va fierbe si ea separat.
Dupa ce au fiert legumele, acestea se taie in cubulete, inclusiv albusurile de la cele doua oua fierte.
Se procedeaza asa si restul de ingrediente care au fiert. Muraturile se taie si ele in cubulete. Ingredientele se amesteca bine, se presara sare si iar se amesteca.
Separat, se face maioneza din 2 galbenusuri de ou fierte tare si 1 lingurita de mustar, un praf de sare si un galbenus crud. Se amesteca bine. Se adauga, treptat, ulei pana la omogenizare. Albsurile de ou se toaca si se adauga in salata boeuf.
Se amesteca o parte din maioneza obtinuta cu salata boeuf,iar restul, un pic, se pastreaza pentru decor.

Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro

Sursa: http://www.culinar.ro

Stromboli cu Broccoli, Ardei Copti si Mozzarella de Bivolita

Intr-o cana puneti apa, drojdie si zahar. Amestecati si lasati 15 minute (trebuie sa aiba o spuma deasupra). Intr-un bol distribuiti bine sarea prin faine. Puneti uleiul de masline in apa, amestecati apoi turnati peste acestea. Incorporati bine, formati un aluat apoi transferati pe o suprafata.

Framantati 10 minute presarand cata putina faina doar daca este necesar. Puneti 1 lingura de ulei de masline extra virgin intr-un bol apoi ungeti aluatul, acoperiti cu o folie de plastic si lasati intr-un loc cald 2 ore.

Intre timp puteti pregatiti umplutura. Coaceti ardeii, curatatii de piele si seminte, cotorul, apoi taiatii in bucati mici. Caliti ceapa cu putina sare in unt la foc mic pana cand este caramelizata si dulce, 15-20 minute.

Adaugati usturoiul si ansoa mai caliti un minut apoi sosul soia, piper, oregano, busuioc, amestecati si lasati deoparte. Taiati broccoli in bucati apoi fierbeti 2 minute intr-o oala cu o cana de apa. Strecurati si tineti sub jet de apa rece cateva secunde dupa care lasati sa se scurga. Taiati broccoli in felii sau bucati mai mici.

Presarati faina pe o suprafata si intindeti aluatul de aproximativ 40 cm x 35 cm. Distribuiti apoi ceapa, imprastiati bucatile de ardei si asezonati cu piper proaspat macinat. Rupeti mozzarella in bucati mici, aranjati acestea apoi broccoli. Imprastiati cheddar deasupra, rulati (ca un cozonac) si sigilati bine.

Preincalziti cuptorul la 200°c (gaz 6). Mutati acesta intr-o tava cu folie de aluminiu. Ungeti cu ou deasupra apoi presarati seminte de mac si floarea soarelui. Faceti cu un cutit cateva taieturi mici deasupra. Coaceti 15 minute apoi mutati la 190°c (gaz 5) si mai coaceti aproximativ 35-40 de minute.

Lasati sa se raceasca pe un gatar 15-20 de minute inainte de servire.

Sursa: http://www.reteteculinare.ro

Piftie clasica de porc

Mod de preparare:
Capul de porc se parleste, se spala si se sareaza (se tine la sarat o noapte). Apoi se pune la fiert (se acopera cu apa, cat sa acopere capatana). Se lasa la foc moderat pana ce carnea se desprinde de pe os, apoi se da la rece.
Se scot oasele, carnea se taie in cubulete, partea foarte grasa se indeparteaza si se asaza intr-o tava. Se face un mujdei din 2 capatani de usturoi, se piseaza marunt. Cu mudejul obtinut se amesteca carnea. Cand zeama s-a racit (in care a fiert capatana), se strecoara si se umple tava. Se acopera si se lasa la rece, unde va sta mai mult timp.

Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro

Sursa: http://www.culinar.ro

Cartofi copti inveliti in bacon crocant @ www.bucatariaculinara.net

Combinarea aromelor este o arta pe care multi o indragesc. Dvs ar trebuii sa optati pentru o combinatie bună de arome si mancaruri care incanta toti invitatii.

Cartofi inveliti in bacon sunt una dintre cele mai bune optiuni. Aceasta reteta poate fi combinata cu o friptură bogata sau friptură de curcan cu adevarat delicioasa. Cu siguranta era una dintre retetele mele pentru o masa festiva, iar acum v-o impartasim si dvs.


Ingrediente
-rozmarin
-cartofi mici
-slănină (bacon)
-ulei

Metoda de preparare cartofi copti inveliti in bacon

Puneti cativa cartofi într-o tava de copt, dupa care se adaugă ulei si rozmarin pentru aroma. Inainte spalati foarte bine cartofii. Gatiti timp de câteva minute si apoi scoati si lasati-i la temperatura camerei.


Inveliti cartofi mici, cu un pic de slănină, se pun în tavă si se gatesc timp de câteva minute într-un cuptor preîncălzit până când veti obtine bile foarte crocante si delicioase.

Rezultatul final consta in cartofi inveliti in bacon crocant, gustosi si tentanti.


Se combină cu un condiment bun si friptura de curcan. Veti vedea că combinatia va fi o explozie! Si toti invitatii vor fi mai mult decât multumiti.

Pofta buna si un an nou fericti!

Bucatariaculinara pe facebook! Da like pentru cele mai noi retete

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

Cheesecake (reteta video)

  • Cheesecake cu fructe de padure este o reteta de prajitura delicioasa. Amestecam faina, praful de copt si sarea, punem untul rece taiat cubulete mici si incepem sa framantam pana vom obtine un aluat sf ...

    Intai de toatre se maruntesc bine biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie sau cu a unui ciocan de batut carne. Firmiturile obtinute din biscuiti se amesteca cu untul si se apasa apoi pe fundul u ...

    Cand pregatim cheesecake mai intai facem blatul: topim untul impreuna cu ciocolata si turnam fierbinte peste biscuitii zdrobiti, punem si ceva arome ( rom, vanilie) dupa preferinte. Daca nu se...

    Citeste mai mult
  • Sursa: http://www.culinar.ro

    Coquito

    Macinati fin mirodeniile intregi. Intr-un bol termorezistent bateti putin galbenusurile apoi adaugati laptele evaporat. Puneti apa intr-o cratita mica si aduceti la o fierbere lenta la foc mic. Puneti bolul deasupra sa nu atinga apa.

    Amestecati continutul cu telul pana cand ajunge o temperatura de 70° c. Lasati cateva minute sa se raceasca apoi transferati intr-un blender. Adaugati crema de cocos, laptele condensat indulcit, vanilia, mirodenii si rom (daca folositi).

    Pulsati pana cand acestea sunt bine amestecate. Acoperiti si lasati sa se raceasca in frigider peste noapte.

    *Daca aveti bloc de pasta de cocos adaugati cele 450 ml apa, puneti intr-o cratita si la foc mic amestecati pana cand cocosul s-a topit apoi treceti printr-o strecuratoare fina.

    **Ajustati mirodeniile dupa plac.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Burger cu Ton si Dovlecel

    Caliti ceapa in unt cu putina sare pana cand aceasta este caramalizata si are o culoare aurie dupa care lasati sa se raceasca. Coaceti ardeii, curatati de piele si lasati deoparte. Stoarceti bine dovlecelul de apa lasata.

    Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru burgeri ajustand cantitatea de pesmet in functie de umiditatea amestecului. Intr-un blender puneti galbenusul fiert, ardeii, Dijon, ulei de masline si asezonati. Pulsati pana cand obtineti un sos gros fin. Ajustati asezonarea daca mai este nevoie.

    Intr-o tigaie puneti putin ulei de masline. Impartiti amestecul pentru burgeri in 4 apoi formati in discuri bine compactate. Prajiti acestea dupa plac. Taiati chiflele in jumatate iar pe partea superioara a jumatatiii ungeti cu sos. Aranjati pe partea inferioara rucola, morcov, puneti un burger apoi acoperiti cu cealalta bucata de chifla.

    *Daca folositi ardei rosu copt de la borcan atunci puneti doar jumatate si o lingurita de mustar Dijon.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Briose cu cascaval Sofia si sunca

    Punem peste ouăle bine bătute cu laptele şi uleiul, mixam, adaugăm caşcavalul tăiat cubuleţe si sunca taiata.
    Turnăm compoziţia lichidă peste făina amestecată cu praful de copt şi le omogenizăm.
    Ungem formele cu o picătură de ulei, le aşezăm pe o tavă rece tapetată cu hârtie de copt şi le umplem până la un deget sub margine.
    Dăm formele cu compozitia de briose la cuptor (preîncălzit) şi ne putem delecta cu felia de caşcaval tăiată în plus vreo 35 - 45 de minute, până încep brioşele să se rumenească deasupra. Poftă bună!

    Sursa: http://www.culinar.ro

    Briose cu cascaval Sofia si legume

    Se taie in felii tomatele, ceapa, usturoiul si mirodeniile.
    Se amesteca faina, drojdia, bicarbonatul, se adauga sarea si piperul. Se adauga usturoiul si ceapa.Se amesteca rapid siouale, uleiul si laptele. Se adauga tomatele. Se umplu formele de briose 3/4 si se pun la copt timp de 20-25 minute. La scoaterea din cuptor se presara cascaval Delaco Sofia razuit.

    Sursa: http://www.culinar.ro

    Chocolate-Espresso Snowcaps

    - Ciocolata se topeste in bain-marie si se lasa sa se raceasca.
    - Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta, cacao, cafeaua instant, praful de copt, sarea (dupa ce am amestecat ingredientele cu o spatula, le-am cernut din nou prin sita).

    - Se mixeaza intr-un alt bol, (la viteza mica de mixare) untul si zaharul pudra, pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa.

    - Se adauga oul si se mixeaza compozitia (la o viteza superioara de mixare), pana compozitia obtinuta devine omogena. Se descreste apoi viteza de mixare.

    - Se adauga ciocolata topita si racita in prealabil. Se mixeaza ingredientele in continuare (la viteza mica de mixare) pana se obtine un amestec omogen, cremos.

    - Se adauga treptat amestecul de faina, cacao, cafea, praf de copt si sare pregatit anterior. Se continua mixarea (la viteza inferioara) pana cand amestecul este complet incorporat.

    - Se adauga laptele si se continua mixarea, pana la obtinerea unui amestec omogen.

    - Compozitia obtinuta se inveleste in 2-3 straturi de folie alimentara din plastic si se pastreaza astfel timp de 45 de minute la congelator.

    - Se incalzeste cuptorul la 180 g c.

    - Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.

    - Se pune zaharul pudra proaspat cernut pe o farfurie intinsa.

    - Se scoate aluatul de la congelator si se indeparteaza folia alimentara.

    - Se rup bucatele de aluat si se modeleaza cu palmele mici sfere cu diametrul de 2, 5 cm.

    - Bucatile de aluat se tapeteaza cu zahar pudra (in doua etape - astfel incat intreaga suprafata a micilor sfere sa fie acoperita cu zahar pudra).

    - Sferele modelate se aseaza in tava pregatita, la distanta unele de altele.

    - Se coc in cuptor timp de aproximativ 12 minute. In cuptor micile sfere isi vor modifica forma, luand aspectul unor prajiturele frumoase, pe a caror suprafata ”crapaturile” realizate cu ajutorul zaharului pudra, ”deseneaza” forme neregulate ce dau impresia unui aspect nins. Pana la etapa de modelare a aluatului, acesta din urma se pastreaza invelit in folia alimentara pentru copt.

    - Prajiturile coapte se lasa sa se raceaca putin in tava (in aceasta etapa ele sunt foarte moi insa treptat, pe masura ce se racesc, se intaresc) apoi se lasa sa se raceasca complet pe un gratar (se desprind cu usurinta de hartia de copt cu ajutorul unei spatule).

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Briose cu Cascaval Sofia si sunca

    Se bat ouale impreuna cu laptele si cu uleiul, dupa care se adauga sunca taiata fidea, cascavalul cubulete.
    Se amesteca separat faina cu praful de copt,peste care se adauga apoi compozitia lichida si se omogenizeaza.
    Formele se ung cu putin ulei se pun in tava care se tapeteaza cu hartie de copt,apoi se umplu formele pana la un deget sub margine. Se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana cand cresc si se rumenesc frumos deasupra.

    Sursa: http://www.culinar.ro

    Briose cu cascaval Sofia si cartofi

    Mod de preparare:
    Punem peste ouăle bine bătute cu laptele şi uleiul, adaugăm caşcavalulSOFIAtăiatcubuleţe, si cartofii fierti taiati cubulete.
    Turnăm compoziţia lichidă peste făina amestecată cu praful de copt şi le omogenizăm.
    Ungem formele cu o picătură de ulei, le aşezăm pe o tavă rece tapetată cu hârtie de copt şi le umplem formele .
    Dăm tava la cuptor (preîncălzit) cca 30 min la foc mediu pana se rumenesc si cresc frumos!

    Pofta buna!

    Sursa: http://www.culinar.ro

    Strudel cu dovleac

    Se curata dovleacul de coaja, se indeparteaza samburii, iar miezul ramas se rade pe razatoarea mare. Radeti coaja de la portocala si lamaie pe razatoarea cea mai mica, iar sucul de la cele doua fructe il stoarceti intr-o cana. Intr-o cratita se pun 2-3 linguri de ulei (optional se poate folosi margarina) si se caleste dovleacul pana devine pastos. Se adauga zaharul (tot sau dupa gust, iar pentru diabetici se poate folosi indulcitor special), scortisoara si sucul fructelor si se mai lasa pe foc 5-10 minute. Amestecati bine si ajustati cu zahar sau alte mirodenii preferate dupa gust.Compozitia se lasa sa se raceasca.
    In tava de aragaz unsa cu putin ulei asezati hartia de copt. Impartiti foile de placinta in 3 portii (cate 4-5 foi pentru o rulada). Ungeti fiecare foaie cu putin ulei cu ajutorul unei pensule si le asezati una peste alta cate 4: foaie - ulei- foaie-ulei, s.a.m.d.Intindeti un strat de umplutura complet racita pe jumatate din suprafata foii si realizati o rulada ca in imagine. Cele trei rulade incap perfect in tava de aragaz. Se ung si deasupra cu putin ulei.
    Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 175 grade si se coc timp de 25-30 minute fara a deschide cuptorul.
    Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop de bucatarie suficient de gros cat sa ajute la racirea lenta a ruladelor. Astfel foile devin mult mai fragede. A doua zi dupa preparare sau dupa 4-5 ore minim placinta are un aspect si un gust desavarsit.

    Sursa: http://www.culinar.ro

    Budinca Diplomat

    Preincalzeste cuptorul la 170 de grade celsius. Pune fructele confiate si curmalele in rom si lasa-le sa se hidrateze. Feliaza briosele si taie discuri de marimea vaselor in care vei face budinca. Vei avea nevoie de 3 discuri pentru fiecare forma.

    Prajeste putin briosele daca sunt proaspete in cuptor, cat sa devina aurii.

    Intr-un bol mixeaza bine ouale impreuna cu zaharul pudra si cel tos, dupa care adauga si laptele. Ia un cerc complet de briosa, unge-l cu unt si aseaza-l pe fundul fiecarei forme unsa in prealabil cu unt.

    Aseaza apoi deasupra feliei de briosa un strat de fructe confiate si curmale, toarna putin din amestecul cu lapte, apoi mai aseaza un disc si tot asa pana folosesti cele 3 discuri de briosa pentru fiecare forma. Ultimul disc taie-l in doua semicercuri, el va fi ultimul, peste care toarna amestec cu lapte din belsug, ca sa prinda o crusta frumoasa, aurie. Presara si putin zahar brun.

    Pune formele individuale intr-o tava cu apa care le acopera putin peste jumatate si da la cuptor pentru o ora.

    Sursa: http://www.culinar.ro

    Salata de ton cu cascaval Delaco Sofia

    Salata cu ton si cascaval Delaco Sofia este o gustare delicioasa, foarte usor de preparat.

    Trebuie doar sa tai cascavalul cubulete si sa-l amesteci intr-un bol cu tonul si zeama de lamaie.

    Adaugi ceapa si maslinele taiate rondele si ardeiul taiat fasii subtirei. Asezonezi cu condimente dupa gust si adaugi la finalmaioneza.

    Este foarte buna atunci cand se serveste cu paine neagra cu seminte sau rondele de orez expandat.

    Pofta buna!

    Sursa: http://www.culinar.ro

    Spaghete cu Midii si Fenicul in Sos cu Vin Alb

    Taiati ceapa marunt si feniculul in 3 apoi felii subtiri. Caliti ceapa la foc mic in unt cu putina sare 10 minute apoi adaugati feniculul. Mai caliti inca 10 minute. Adaugati usturoiul, mai lasati 30 de secunde apoi turnati vinul alb.

    Reduceti 5 minute dupa care puneti apa, sofran si Dijon. Lasati sa fiarba lent 10 minute. Intre timp fierbeti pastele cu putina sare conform timpului recomandat pe pachet. Adaugati peste sos mararul, cheddar si midiile, lasati inca 2-3 minute (daca acestea au fost inghetate).

    Luati de pe foc, puneti smantana si ajustati asezonarea. Strecurati pastele, adaugati-le peste sos si amestecati bine apoi portionati. Optional garnisiti cu frunze de fenicul.

    * Daca aveti midii vii spalati-le si curatati-le bine. Cele care sunt putin deschise aruncati-le. Puneti-le in sos si sunt gata cand cochiliile s-au deschis. Cele care nu se deschid se arunca.

    ** Daca aveti midii inghetate scoateti-le din congelator cu o zi inainte si tineti-le in frigider pentru o dezghetare lenta si mai putin destructiva. Nu spalati acestea daca nu au glazura.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Carne de pui cu ciuperci si morcovi @ www.bucatariaculinara.net

    Dupa carnea de purcel, eu as manca ceva mai usor si m-am gandit ca si dvs ati prefera o carnita frageda de pui.

    Carne de pui cu ciuperci si morcovi

    Si daca simpla era prea banala, m-am gandit sa o combin cu ciuperci si morcovi. O sa vedeti ca armonia de arome si mirosuri este ideala, iar familia dvs va mai cere aceasta reteta. Nu este o reteta grea, insa are nevoie de ceva timp, aproximativ 2 ore, asa ca apucati-va din timp.

    Timp: 1 oră si 45 de minute
    Dificultate: usor

    Ingrediente
    -2 capete de ceapă
    -frunze de dafin
    -30 g condimente pentru pui
    -piper dupa gust
    -100ml. apa
    -250 ml vin alb
    -uleiul de gătit
    -200 g ciuperci
    -250 g morcovi
    -1 pui

    Metoda de preparare carne de pui cu ciuperci si morcovi
    Curătati si tăiati morcovii en-gros. Se pun într-un vas de copt uns cu unt si se adaugă sare pentru dupa gust.

    Feliati ciupercile si se adaugă sare. Adăugati morcovii.

    Adăugati condimente: piper negru si câteva frunze frunza de dafin.

    Cojiti ceapa si se taie, la fel si legumele.

    Adaugati un pic apa, 100 ml ulei si vin.

    Curătati si tăiati carnea de pui si legumele bucatele.

    Se presara cu condimente pentru pui.

    Coaceti în cuptorul încălzit în prealabil moderat (180 de grade) pentru aproximativ o oră si jumătate.

    Mâncărea se serveste cu piure de cartofi si pătrunjel proaspat tocat.

    Bucatariaculinara pe facebook! Da like pentru cele mai noi retete

    Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

    Plăcintă de iarnă @ www.bucatariaculinara.net

    Plăcintă de iarnă asa cum a numit-o o buna prietena si gospodina a mea, este un amestec de legume foarte delicios si usor de preparat.

    Plăcintă de iarnă

    In mod normal dvs ati putea-o prepara oricand, insa gustul legumelor pastrate este mai gustos, sau cel putin asa ni se pare. Acel amestec se infoliaza in foi de placinta sau de patiserie si se coace in cuptor. Toata “afacearea” aceasta nu ar trebui sa dureze mai mult de 45 de minute. Succes!

    Ingrediente
    -coaja de placinta
    -ardei uscat
    -praz
    -cimbru
    -1-2 morcovi
    -ulei de gătit
    -condimente Vegeta
    -sare după gust
    -seminte prajite de floarea-soarelui
    -optional brânză

    Metoda de preparare plăcintă de iarnă
    Pentru a prepara o placinta de iarna, trebuie sa tocati prima data in 4-5 bucati prazul, partea verde a acestuia, nu cea alba. Dati prin razatoare un morcov mare sau doi mai mici. Tocati 2-3 ardei uscati, pe care i-ati tinun îmbibati timp de o jumătate de oră în apă rece.

    Intr-o tigaie adâncă turnati 4 linguri de ulei, adaugati praz, morcovi si ardei, dupa care se gateste pentru 2-3 minute. Se asezoneaza cimbru, seminte de floarea soarelui si vegetata.

    Faceti din acest amestec placintele, dupa care se unge coaja cu ulei. Coaceti în cuptorul moderat timp de 25 minute. Se adauga branza rasa pe deasupra daca se doreste.

    Bucatariaculinara pe facebook! Da like pentru cele mai noi retete

    Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

    Pui suculent cu maioneza @ www.bucatariaculinara.net

    Pui suculent cu maioneza este o delicatesa culinara in care preparam carinita de pui combinata cu ceapa si maioneaza!

    Pui suculent cu maioneza

    Arata ca un snitel de pui, numai ca e putin diferit, inlocuind oul cu maioneaza. Pe langa ceapa tocata, mai savurati ciuperci, branza rasa si condimente.

    Timp: 50 min
    Dificultate: medie

    Ingrediente
    -300g branza
    -150 g ciuperci
    -0.5 lingurita piper negru
    -0.5 lingurita de sare
    -3 capete de ceapă (poate praz)
    -250 g maioneza
    -3 bucati de piept de pui

    Metoda de preparare pui suculent cu maioneza
    Intr-o tigaie se adauga putin ulei, dupa care se adauga carnea de pui in partea de sus, nu inainte de a se asezona cu ssare si piper negru pe ambele părti.

    Se taie ceapa în felii si se aranjeaza pe carnea de pui. Adăugati ciupercile si brânza rasă.
    Pe acest “pat” se raspandeste bine maioneza. Coaceti aproximativ 35-40 de minute la foc mediu.

    Pofta buna!

    Bucatariaculinara pe facebook! Da like pentru cele mai noi retete

    Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

    Carne de curcan cu miere si ceapa @ www.bucatariaculinara.net

    Doar cinci zile au trecut de la marea sarbatoare, asa ca va propun sa ne delectam cu o friptura de curcan cu miere si ceapa.

    Carne de curcan cu miere si ceapa

    Este o reteta ideala pe care trebuie s-o includeti in meniu impreuna cu prietenii dvs. Ei bine, nu vă faceti griji in privinta pregatirii. In cativa pasi simpli ati pregatit cea mai delicioasa carnita de curcan, suculenta si gustoasa.

    Ingrediente
    -700 gr de piept de curcan afumat
    -1 lingura unt
    -500 ml de vin alb
    -2 linguri de miere
    -1 lingura faina
    -3 cepe verzi

    Metoda de preparare carne de curcan cu miere si ceapa
    Se taie pieptul de curcan în felii de aproximativ 1 cm grosime. Folosind un cutit, scoateti întregul strat exterior de grăsime. Incalziti untul intr-o tigaie mare si se prajeste feliile de curcan pe ambele părti. Aranjati feliile intr-un castron si se lasa intr-un loc caldut sa stea.

    În aceeasi tigaie, se încălzeste vinul alb. Se aduce la fierbere, se adauga mierea, după amestecarea cu făină de grâu. Se amestecă cu o spatulă până când sosul este usor îngrosat. Adaugati ceapa verde. Se lasa câteva secunde si se toarnă încet sosul peste feliile de curcan fierbinte. Serviti imediat.

    Bucatariaculinara pe facebook! Da like pentru cele mai noi retete

    Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

    Ardei Umpluti si Sos

    Curatati rosiile de pielita, seminte si taiati-le cubulete; indepartati semintele si vinisoarele ardeilor taiati in jumatate, pastrand codita; taiati ceapa verde in rondele; tocati marunt patrunjelul.
    Sotati orezul in untul topit si incins, circa 2-3 min sau pana ce se rumeneste putin, amestecand continuu.

    Adaugati ciupercile curatate si feliate; caliti in continuare inca 3-4 min, amestecand, sau pana ce dispare zeama lasata de ciuperci.

    Puneti apa calda cat sa acopere orezul, lasati la foc mic 20-25 min, completand cu cate putina apa calda (la nevoie) pana ce orezul este facut. Adaugati cubuletele de rosii si dupa 3-4 min, ceapa; lasati totul pe foc pana ce lichidul scade aproape de tot.

    Dati deoparte, inglobati patrunjelul verde si condimentati cu sare, piper, dupa gust.

    Umpleti jumatatile de ardei si puneti-i intr-un vas termorezistent uns cu unt.

    Dati la cuptorul incins pentru 30-45 min, la 180 grade sau pana ce ardeii se rumenesc putin.

    Intre timp, pregatiti sosul: caliti putin faina in untul incins, stingeti cu lapte si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana ce sosul se ingroasa.

    Inglobati branza topita, telemeaua sfaramata, smantana si lasati pe foc doar cat sa se omogenizeze compozitia.

    Dati deoparte, puneti patrunjelul verde si potrivit gustul de sare si piper.

    Serviti ardeii umpluti cat sunt calzi, impreuna cu sosul de branza.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Clatite cu Somon Afumat

    Daca nu aveti clatitele gata pregatite atunci la puteti face dupa reteta care va place, cu conditia sa nu fie dulci sau aromate. Ele trebuie sa fie mai sarate sau chiar cu putin marar in ele. Branza crema se inmoaie exact atat cat sa se poate omogeniza bine cu usturoiul, sarea, piperul.

    Se pune pe blatul de lucru o bucata de folie alimentara (plastic, aluminiu, hartie de copt etc) pe ea se aseaza o clatita care se unge cu o parte din crema de branza. Peste crema se presara ceapa verde tocata marunt de tot (partea alba a cepei se poate folosi la alte preparate) si deasupra se aseaza o felie de somon afumat, se stropeste foarte, foarte usor cu putin suc de lamaie.

    Se ruleaza bine apoi se ruleaza in folia pe care este asezata clatita si se pune intr-o punga de plastic. Se procedeaza la fel cu toate clatitele dupa care se pun la frigider cateva ore, pana branza se incheaga si se pot felia. Se servesc feliute de 2 cm grosime, taiate oblic, cu o scobitoare infipte si asezate pe feliute de lamaie.

    Eu pentru ca nu am avut prea multe clatite si nici lamai la dispozitie, am ales ca dupa taiere sa le pun pe post de bordura la platoul cu oua umplute.

    Realitatea este ca se pot servi dupa dorinta fiecaruia. Uneori, cand am timp mai mult fac si un sos simplu si foarte lichid, de marar, si asez feliutele de clatite peste sosul asta si le pun pe farfurioare micute (finger food plate) sau in linguri chinezesti.

    Pofta buna!!

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Biscuiti Moi cu Branza de Vaci

    Untul scos de la congelator se rade pe razatoarea de mere, intr-un castron. Peste el se adauga branza de vaci care trebuie sa fie foarte seaca si faina. Daca folositi arome, acuma se poate pune coaja de lamaie (sau daca folositi vanilie trebuie din timp sa puneti un baton de vanilie in zahar si sa tineti inchis ermetic timp de cateva zile.

    Zaharul va imprumuta aroma vaniliei sau se foloseste zahar vanilat, nicidecum lichid). Se framanta, cu palmele, un aluat sfaramicios. Peste el se adauga cele 2 galbenusuri, se amesteca sa se omogenizeze oarecum apoi se pune, pe rand cate o lingura de apa rece.

    Se poate sa aveti nevoie doar de 2 linguri in loc de 3 cum am scris mai sus, asta depinde de faina pe care o folositi. Se framanta un aluat nu foarte bine omogenizat. Untul trebuie sa ramana bucatele mici in aluat pentru ca el va fi cel ce va deschide biscuiti in foi.

    Deci caldura mainilor nu trebuie sa topeasca untul in aluat, de tot. Dupa framantare se pune aluatul in folie de plastic si apoi in una de aluminiu si se tine la frigider o ora (de regule eu pregatesc aluatul seara si il tin pana dimineata).

    Se scoate aluatul de la rece, se intinde o foaie subtire de cca 2 mm, (eu am folosit pentru intins masina de taietei) din care se decupeaza cercuri. Aluatul nu se intinde tot odata ci se taie bucati mai mici din el si se lucreaza cu cate putin aluat odata, restul se tine la frigider. Pe masura ce formam cerculetele, le tavalin prin zahar (cele 200 gr) pe care il avem pus intr-o farfurie.

    Modul de lipire a zaharului si impachetarea biscuitilor se face in felul urmator. Se ia un cerculet de aluat, se pune pe zahar si se preseaza usor ca se se lipeasca zaharul pe o parte apoi se ridica din zahar si se impatura in doua, cu zaharul in interior, in asa fel incat sa obtinem o semiluna, apoi jumatatea rezultata se tavaleste prin zahar dar numai pe o parte si se impatura din nou cu zaharul in interior in asa fel incat sa obtinem un sfert de cerc.

    Una din suprafetete sferului se da iar prin zahar si partea ramasa fara zahar se pune pe tava de copt pe care avem pus hartie de copt. Se coc in cuptor preancalzit la 375 f (190C) pana prind o culoare usor aurie. Se scot si se servesc calduti sau reci. Sunt buni oricum.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Ciorba de Perisoare a la Grec

    Caliti 1 ceapa tocata marunt in putin ulei incins. Dati deoparte. Separat, caliti zarzavatul ras pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiat rondele pana incepe sa se inmoaie. Adaugati supa de oase, ceapa calita si lasati sa fiarba, la foc mic pana ce zarzavatul este facut.

    Opariti orezul spalat, lasati 2-3 min in apa clocotita, treceti-l sub jet de apa rece si scurgeti.

    Intre timp, treceti carnea prin masina de tocat de 2 ori. Framantati bine carnea, orezul, faina, 1 legatura de patrunjel verde, albusurile, 1 ceapa, tocata marunt si condimentati cu sare, piper, dupa gust.

    Formati perisoare mici, rotunjindu-le cu mana inmuiata in apa rece sau ulei, treceti-le prin faina si lasati-le in asteptare pe un platou uns cu putin ulei sau stropit cu apa.

    Adaugati-le in ciorba, una cate una, avand grija sa le asezati pe toata suprafata vasului si lasati sa fiarba (circa 10 min), la foc mic sau pana ce sunt facute (perisoarele fierte urca la suprafata).

    La sfarsit, potriviti gustul ciorbei de sare si piper.

    Separat, intr-un bol, bateti galbenusurile cu smantana in care ati dizolvat faina (optional).

    Subtiati cu 2-3 polonice de ciorba fierbinte, pusa cate putin, in fir subtire si amestecand continuu, apoi turnati liezonul in vasul de pe foc, amestecand.

    Tineti pe foc mic, doar pana cand incepe sa fiarba. Stingeti focul si acriti cu zeama sau sare de lamaie, dupa gust. Presarati imediat amestecul format din ceapa verde cu restul de patrunjelul verde si lasati acoperit 10 min sa se patrunda bine aromele.

    Ciorba cu perisoare a la grec se prezinta la masa in bol, supiera sau cana.

    Se serveste fierbinte, simpla sau alaturi de ardei iute ori ardei iute murat, dupa preferinta.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Supa de Linte

    Intr-un vas se topeste untul, legumele (morcovul si ceapa) se curata se spala si se toaca, se adauga peste untul topit si se dunstuiesc cateva minute. Apoi se adauga lintea si supa de legume (apa, supa de vita) si dupa ce incepe sa fiarba la 5 minute se adauga cubuletele de cartofi si frunzele de dafin, usturoiul, curry si cuminul.

    Se fierb impreuna circa 25 de minute, se gusta de sare si piper si se drege gustul dupa dorinta. Cand lintea e fiarta (fierbe in acelasi timp cu cartofii) se indeparteaza frunzele de dafin, se ia de pe foc si se serveste supa calda.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Cozonac Rosenkrantz

    Pentru umplutura cozonacului (crema):
    - Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt. Se prajesc migdalele in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 2 - 3 minute, intorcandu-se din cand in cand cu o spatula. Eu am folosit migdale pe care le-am cumparat decojite si maruntite insa daca folositi miez de nuca, acesta se marunteste putin dupa prajire.

    - Se mixeaza intr-un bol untul si zaharul, pana se obtine o compozitie omogena.

    Pregatirea vasului pentru copt:

    - Zaharul se pune intr-o oala cu diametrul de 24 cm si se topeste la foc mic, amestecand continuu cu o lingura din lemn.

    - Se tapeteaza uniform cu zaharul topit peretii oalei pregatite.

    Pentru aluat:

    - Ingredientele necesare aluatului se pun in cuva masinii pentru paine in ordinea urmatoare: laptele caldut (nu fierbinte), esenta de rom, ouale, coaja rasa a unei lamai, sarea, zaharul, zaharul vanilat, faina proaspat cernuta, drojdia uscata.

    Se alege programul pentru framantarea aluatului (fara dospire) - aproximativ 25 de minute. La finalul acestui interval de timp se obtine un aluat moale insa usor elastic.

    - Se infaineaza usor suprafata de lucru. Se intinde aluatul cu ajutorul sucitorului astfel incat sa se obtina o foaie de aluat modelata sub forma unui dreptunghi cu laturile 25 cm x 36 cm si grosimea de 1 cm.

    - Crema pregatita anterior se intinde la suprafata aluatului cu ajutorul unei spatule, respectand marginile aluatului (se pastreaza o distanta de aproximativ 1 cm intre marginea aluatului si crema).

    - Se presara la suprafata cremei migdalele maruntite si prajite in prealabil. Se preseaza usor cu ajutorul palmelor bucatelele de migdale, astfel incat acestea sa fie incorporate in crema.

    - Se ruleaza cu grija, uniform foaia de aluat.

    - Se taie ruloul format in sase bucati aproximativ egale intre ele (fiecare dintre acestea va avea aproximativ 6 cm lungime).

    - Bucatile de aluat obtinute anterior se aseaza in oala pregatita, vertical, (unul in partea centrala si 5 in jurul acestuia, la distante aproximativ egale intre ele; capatul aluatului sa fie dispus spre peretele oalei astfel incat ruloul sa nu se desfaca).

    - Se acopera oala cu folie alimentara. Se lasa aluatul sa dospeasca intr-un loc cald, ferit de curent de aer, timp de 1 ora.

    - Se preincalzeste cuptorul la 180 grade c.

    - Se indeparteaza folia alimentara si se coace cozonacul in cuptor timp de aproximativ 35 - 40 de minute la 180 grade c (foc mic - mediu).

    - Cozonacul scos din cuptor se rastoarna imediat pe un platou.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Sandwich cu Prosciutto, Brie si Mar Caramelizat

    Puneti feliile de mar intr-o tigaie cu unt, otet balsamic, piper, nucsoara si caliti la foc mic 10-15 minute. Taiati chiflele in jumatate, optional le puteti praji putin sub grill. Aranjati felii de brie, apoi de mar, foarte putina salata si prosciutto deasupra. Optional serviti acest sandwich cu extra salata.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Varza Dulce Secuiasca

    Pune ciolanul afumat la fiert in apa rece cu sare, boabe de piper si dafin. Pregateste restul ingredientelor: taie ceapa pestisor, varza si gogosarii in creste lungi, rosiile in rondele. Pune tigaia la foc, prajeste boabele de chimen, toarna ulei si cand este fierbinte caleste ceapa si crestele de gogosar.

    Adauga crestele de varza si rumeneste-le pe ambele parti. Presara boia de ardei si stinge cu zeama in care a fiert ciolanul. Potriveste de sare si piper, adauga crengute de cimbru, rosiile rondele si fierbe pana cand varza se inmoaie fara sa devina flasca, impreuna cu ciolanul fiert in prealabil.

    Ingroasa cu o lingura de amidon sau faina desfacuta in apa rece.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Cotlet de Porc Maturat

    Intr-un bol cu o capacitate mare puneti sarea, zaharul, enibahar, cuisoare, piper si apa fierbinte. Amestecati bine si lasati deoparte. Intr-un blender puneti telina, usturoiul, ceapa si 500 ml apa. Pulsati pana cand legumele sunt bine incorporate si maruntite fin.

    Puneti foaia de dafin in bolul cu sare si zahar si turnati peste amestecul cu legume. In acelasi bol mai adaugati 1 l de apa. Amestecati din nou apoi puneti bucatile de cotlet. Acestea trebuie sa fie acoperite in totalite cu aceasta saramura.

    Acoperiti bine si lasati in frigider 48 de ore. La 24 de ore inturnati bucatile de cotlet pe cealalta parte.

    Scoateti bolul cu carne din frigider 1 ora inainte de a le pregati. Uscati cotletele cu prosop de hartie de bucatarie foarte bine.

    Pe partea cu gasime taiati foarte fin pana ajungeti la carne. Apoi pe una dintre fatade faceti cateva taieturi de aproximativ 0. 5 cm pe lungime apoi pe latime. Preincalziti cuptorul la 160 °c (gaz 3). Puneti carnea cu partea taiata in jos intr-o tigaie de fier sau oala de inox fierbinte la foc mediu fara grasime adaugata.

    Prajiti 2-3 minute pe fiecare parte, pentru aspect si crusta. Intr-un bol amestecati bine zaharul, mustarul si cayenne. Mutati acestea intr-o tava cu folie de aluminiu cu parte taiata in sus. Puneti glazura deasupra si putin pe margini.

    Inserati cateva cuisoare deasupra. Coaceti in cuptor 10-15 minute sau pana cand temperatura in interiorul carnii este de aproximativ 62 °c. Cand aceasta este gata mai tineti 3-4 minute sub grill pentru a da o crusta. Lasati 4-5 minute sa stea inainte de a servi (scoateti cuisoarele).

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Salata cu Mango, Rodie, Feta si Dressing cu Ghimbir

    Pentru 2 portii ca meniu principal:
    1 mango curatit si taiat felii subtiri
    1 rodie
    2 cani varza taiata foarte fin
    1 morcov taiat felii subtiri
    1/2 ardei rosu gras (daca puteti curatiti de piele) 1 feta de oaie si capra

    Pentru dressing

    1 lingurita ghimbir razalit fin

    1 lingura mac

    4 linguri ulei de masline extra virgin

    sare si piper proaspat macinat

    1/2 lingurita sos soia

    1 lingurita menta

    1/2 lingurita miere

    1/4 lingurita otet de vin alb

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Saleuri

    Se lasa untul la temperatura camerei, dupa care se taie bucatele si se amesteca cu celelalte ingrediente. La sfarsit se adauga faina cat cuprinde, pana la obtinerea unui aluat care nu se mai lipeste de degete. (Se poate folosi mixerul pentru omogenizare atunci cand consistenta aluatului o permite).

    Se acopera si se lasa la rece minim 2-3 ore.

    Apoi se imparte aluatul in 4-5 parti. Bucatile se intind pe rand cu sucitorul in foi subtiri sau foarte subtiri, in functie de cat de groase doriti sa iasa saleurile.

    Se taie saleurile, dupa care se ung cu oul batut. Se presara cu sare si dupa preferinta mac, susan sau chimen. Este recomandat sa folositi sare grunjoasa pentru ca arata si se simte mai bine.

    Se aseaza in tavi tapetate cu hartie de copt si se dau la cuptor pana capata o culoare aurie.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Peste la Cuptor

    Spalati si uscati bucatile de peste, apoi stropiti cu putin ulei.
    Asezati-le intr-un vas termorezistent.
    Separat, amestecati intr-un bol apa, sare, piper, boia, cimbru, menta si turnati peste fileuri.

    Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins, pentru 25 min, la 180 grade.

    Indepartati folia si dati din nou la cuptor pentru inca 5-8 min sau pana ce pestele este facut, usor rumenit si sosul aproape scazut.

    Serviti cat este cald, simplu sau langa garnitura preferata.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Chifle Integrale cu Migdale si Mac

    Intr-o cana mare puneti laptele, apa, drojdia si mierea. Amestecati bine si lasati sa stea 15 minute. Intr-un bol amestecati bine fainele, sarea si macul. Turnati amestecul cu drojdie, uleiul de masline si cu o furculita formati un aluat.

    Transferati pe o suprafata si framantati 10 minute presarand cate putina faina daca este necesar. Puneti ulei de masline intr-un bol mare, ungeti pe toate partile aluatul, acoperiti si lasati intr-un loc cald 2 ore.

    Impartiti aluatul in 10 parti egale si formatile in bile. Asezati-le intr-o tava cu folie de aluminiu lasand 3-4 cm intre ele. Acoperiti si mai lasati 10 minute. Preincalziti cuptorul la 190°c (gaz 5). Ungeti chiflele cu ou batut si presarati felii de migdale deasupra.

    Coaceti 18-20 minute apoi lasati sa se raceasca pe un gratar cel putin la temperatura camerei.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Smoothie cu Dovleac si Sos Caramel

    Puneti zaharul in cratita distribuind uniform. Puneti pe flacara mica si lasati sa se topeasca. Pentru a distribui mai bine zaharul cristalizat peste cel topit miscati putin cratita, sub nici o forma sa amestecati cu ustensile.

    Cand acesta este complet topit luati de pe foc si adaugati untul apoi incorporati bine cu o spatula (aveti grija la temperaturi mari deoarece cand veti pune untul se vor ridica bule). Puneti si smantana ingloband si aceasta dupa care lasati deoparte.

    Macinati fin mirodeniile intregi (cuisoare, anason, enibahar, scortisoara). Puneti acestea intr-un blender impreuna cu restul de ingrediente in afara de sucul de portocale. Turnati caramelul si pulsati pana cand toate sunt bine incorporate.

    Acoperiti si lasati sa se raceasca cel putin o ora. Inainte de a servi puneti sucul de portocale si amestecati bine.

    * Ajustati mirodeniile si cantitatea de sirop de artar dupa plac.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Ciorba de Potroace

    Pentru varianta dreasa:
    2 galbenusuri de la ouale gainilor care au scapat de la sacrificare si cotcodacesc fericite in poiata,
    o ulcica cu smantana proaspat adunata de la oalele cu lapte parcate in beciul racoros,
    aceiasi verdeata adunata din gradina - musai bio – numai ca de data asta inlocuim leusteanul cu marar.

    Ciorba de potroace – o reteta traditionala romaneasca, deasa si acra numai buna de trezit mintile adormite de aburii si oboseala unei petreceri care s-a intins pana in zori.

    Aceasta ciorba este nelipsita dupa cumetrii sau nunti - udate din belsug cu rachie si tulburel si contribuie la succesul unei petreceri reusite.

    Acuma, ca tot am adunat toate cele trebuitoare ne pornim la lucru:

    Curatam maruntaiele de pasare, le oparim si le punem la fiert in apa cu putina sare.

    Curatam spumasi stergem peretii oalei cu un servet curat umezit cu apa rece.

    Cat fierb maruntaiele, curatam ceapa si o tocam cubulete.

    Radacinile le spalam, le curatam apoi le tocam cum altfel decat cubulete.

    Dupa ce maruntaiele au fiert pe jumatate adaugam zarzavatul.

    Lasam sa clocoteasca impreuna, voios, pret de jumatate de ceas, apoi adaugam orezul ales, spalat si oparit. Cand orezul e fiert, adaugam rosiile curatate de coaja si taiate maruntel, pasta de tomate si untura – ca sa aiba ciorba stelute si fierturasa fie ademenitoare.

    Dupa alte cateva clocote saram dupa gust apoi acrim cu generozitate.

    Punem leusteanul ales, bine spalat si tocat marunt si stingem focul.

    Lasam oala acoperita cu capac - sa se potoleasca fiertura.

    Cand punem blidul pe masa, presaram cu patrunjel verde tocat.

    Daca ne place ciorba dreasa – “á la grec” – cum zic cunoscatorii -trebuie sa procedem asa:

    Amestecam galbenusurile cu smantana.

    Tragem oala de pe foc.

    Subtiem amestecul de galbenusuri cu putina ciorba apoi turnam totul in oala.

    Acoperim cu capac si lasam fierbinteala fierturii sarezolve ultimele amanunte.

    De asta data, cand punem ciorba pe masa, presaram cumarar.

    Acuma ... alegeti fiecare ce blid va place si daca distractia a fost maxima, nu pot decta sa va urez: " Pofta buna!!! "

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Ciorba de Potroace (Maruntaie de Pui)

    Maruntaiele, dupa ce au fost bine curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare. Prazul se spala bine de tot, se taie rondele, zarzavatul se curata si se taie cuburi, orezul se fierbe separat in apa cu sare.
    Uleiul se pune intr-un vas, se adauga zarzavatul si prazul si se soteaza.

    Cand maruntaiele, care sunt in alt vas la fiert, sant gata pe jumatate, se adauga peste ele zarzavatul sotat. Intre timp in alt vas punem moarea la fiert pentru 5 minute dupa care inchidem focul. Peste zarzavatul din vas se pune apa si se lasa la fiert incet.

    Cand este fiert totul se adauga moarea si orezul, leusteanul tocat marunt si se mai fierb impreuna circa 5 minute. Se drege de sare daca mai este cazul si se serveste cald.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Mini Tarte cu Branza si Prosciutto

    Aluatul de foietaj se intinde si se decupeaza cercuri cu ajutorul unei forme de taiat biscuiti sau cu un pahar cu gura subtire. Cercurile de aluat se pun in tavile de mini muffins (mini briose).

    Dupa aceia, branza (cream cheese sau de vaci) se amesteca cu oul, smantana, sare, piper si fasiute sau bucatele mici de sunca (prosciutto). La alegere se pot pune ciuperci prajite cu ceapa si condimente, salam, legume combinate sau orice altceva va place).

    Ceapa, ardeiul si rosiile se taie marunt si se soteaza in putin ulei, cateva minute. Se scurg de ulei si se adauga peste amestecul de branza. Se omogenizeaza si se umplu cosuletele de aluat. Se dau la cuptor, la temperatura mare (380 f- 195C) pana prind o culoare aurie.

    Se scot, se aseaza pe un paltou, se lasa sa se raceasca si se consuma langa un pahar de bere.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro

    Scones cu Stafide, Zmeura si Capsuni

    Intr-o bol amestecati smantana si bicarbonatul de sodiu apoi lasati deoparte. Intr-un alt bol cu telul amestecati bine faina, praful de copt, sare, nucsoara apoi transferati intr-un blender. Taiati untul in bucati mici si puneti-l in blender.

    Pulsati cateva secunde pana cand este bine inglobat. Transferati inapoi in bol si puneti stafidele, fructele si zaharul amestecand bine. Peste smantana puneti un ou si vanilia. Bateti usor dupa care turnati peste amestecul de faina.

    Formati intr-un aluat, presarati faina pe o suprafata si framantati acesta usor 1-2 minute. Impaturiti aluatul de 3 ori formand un dreptunghiular. Taiati acesta in jumatate pe diagonala apoi in 3 parti egale pe latime.

    Injumatatiti acestea pe diagonala astfel obtinand 12 triunghiuri. Preincalziti cuptorul la 170°c (gaz 3). Transferati-le intr-o tava cu foaie de copt lasati 5 cm intre ele (cel mai probabil v-a trebui sa coaceti doua ture). Bateti oul ramas apoi ungeti acestea deasupra.

    Coaceti 15-18 minute sau pana cand au o crusta aurie. Transferati-le pe un gratar de racire.

    *Puneti fructele inghetate intr-un blender si pulsati pana cand acestea sunt aproximativ de marimea boabelor de orez.

    Sursa: http://www.reteteculinare.ro