Sunday, October 28, 2012

Briose cu vanilie si glazura de coacaze negre

Preparati si savurati Briose cu vanilie si glazura de coacaze negre al carui mod de preparare, instructiuni pentru gatit dar si ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara aceasta reteta culiana le puteti citi mai jos.

Anunturi Google

Ingrediente pentru 12 briose:
3/4 ceasca (105 g) faina
o lingurita praf de copt
1/8 lingurita sare
85 g unt nesarat
1/3 ceasca + 2 linguri (90 g) zahar
un ou mare
o lingurita extract de vanilie
1/3 ceasca + 1 lingura lapte integral, la temperatura camerei
Pentru topping:
1/2 ceasca (70 g) zahar pudra
100 g gem de coacaze negre (sau de alte fructe)
2-3 lingurite suc de lamaie
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180° C. Puneti hartie de copt in formele de briose. Intr-un bol mediu, combinati faina, praful de copt si sarea. Intr-un alt castron, cu ajutorul unui mixer electric, mixati untul si zaharul pana obtineti o compozitie deschisa si pufoasa. Adaugati oul batut si vanilie continuand sa mixati. Incorporati faina concomitent cu lapte pana obtineti un aluat. Impartiti aluatul in cele 12 forme de briose, umplandu-le cu 2/3 din capacitatea fiecaruia.
Dati briosele la cuptor si lasati pentru cca 15 minute (faceti testul cu o scobitoare). Cand sunt gata le lasati sa se raceasca in forme pentru aprox. 5 minute apoi le dati pe un raft.
Topping-ul: Amestecati zaharul impreuna cu gemul, adaugand treptat suc de lamaie si amestecati pana are consistenta dorita. Raspanditi pe partea de sus a fiecarei briose si lasati sa se raceasca pentru 30 minute inainte de a servi.

Etichete:

,


Sursa: http://www.retete-sanatoase.ro

No comments:

Post a Comment