Preparati si savurati Briose cu vanilie si glazura de coacaze negre al carui mod de preparare, instructiuni pentru gatit dar si ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara aceasta reteta culiana le puteti citi mai jos.
Anunturi Google
Ingrediente pentru 12 briose:
3/4 ceasca (105 g) faina
o lingurita praf de copt
1/8 lingurita sare
85 g unt nesarat
1/3 ceasca + 2 linguri (90 g) zahar
un ou mare
o lingurita extract de vanilie
1/3 ceasca + 1 lingura lapte integral, la temperatura camerei
Pentru topping:
1/2 ceasca (70 g) zahar pudra
100 g gem de coacaze negre (sau de alte fructe)
2-3 lingurite suc de lamaie
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180° C. Puneti hartie de copt in formele de briose. Intr-un bol mediu, combinati faina, praful de copt si sarea. Intr-un alt castron, cu ajutorul unui mixer electric, mixati untul si zaharul pana obtineti o compozitie deschisa si pufoasa. Adaugati oul batut si vanilie continuand sa mixati. Incorporati faina concomitent cu lapte pana obtineti un aluat. Impartiti aluatul in cele 12 forme de briose, umplandu-le cu 2/3 din capacitatea fiecaruia.
Dati briosele la cuptor si lasati pentru cca 15 minute (faceti testul cu o scobitoare). Cand sunt gata le lasati sa se raceasca in forme pentru aprox. 5 minute apoi le dati pe un raft.
Topping-ul: Amestecati zaharul impreuna cu gemul, adaugand treptat suc de lamaie si amestecati pana are consistenta dorita. Raspanditi pe partea de sus a fiecarei briose si lasati sa se raceasca pentru 30 minute inainte de a servi.
Etichete:
briose cu vanilie,
gem de coacaze negre
No comments:
Post a Comment