Acum, cat se gasesc vinete ieftine si bune in piata, este pacat sa nu faceti mancarica asta buna.
Am folosit urmatoarele ingrediente:
Se curata vinetele de coaja si se oparesc in apa clocotita, cu putina sare, unde se lasa vreo ora, apoi se scurg si se taie felii de ~10 mm grosime.
Se lasa la scurs si intre timp curatati si tocati cepele, ardeiul gras si usturoiul.
Eu le-am mixat in blender. Puneti la calit in 50 ml ulei ceapa, apoi ardeiul si usturoiul si caliti-le fara sa le prajiti, apoi adaugati rosiile curatate de pielita si taiate marunt (sucul de rosii) si lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand din cand in cand, cu lingura de lemn, cam 20 de minute.
Adaugati si condimentele (sare, piper, cimbru, zahar).
Intre timp, dati prin faina, pe ambele parti, feliile de vinete si puneti-le la prajit, in uleiul ramas, intr-o tigaie antiaderenta, cate 1-2 minute pe fiecare parte si scoateti-le pe hartie absorbanta sau intr-o strecuratoare cu gauri mari (e mai indicat).
Puneti intr-un vas de sticla termorezistenta sau intr-o cratita, tapetata cu unt, un strat de felii de vinete, un strat din sosul de rosii, un strat de branza rasa, si inca o data la fel. Puteti turna si zeama care s-a scurs cand ati pus vinetele in strecuratoare. Asezati deasupra feliute de branza topita, bucatele de unt, cateva feliute de peperoni si frunze de patrunjel.
Dati vasul la cuptor, neacoperit, la foc mediu, 25-30 de minute si mancarica este gata.
E buna si calda si rece. Pofta buna.
Sursa: http://nicuvar.wordpress.com
No comments:
Post a Comment