Preparati si savurati Prajitura cu caise si mascarpone al carui mod de preparare, instructiuni pentru gatit dar si ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara aceasta reteta culiana le puteti citi mai jos.
Anunturi Google
Ingrediente:
250 g faina
250 g branza mascarpone
4 oua
150 g zahar
800 g caise (400 g cuburi / 400 g felii subtiri pentru ornat)
un varf cutit de sare
1 pachet de 16 g praf de copt
1 pachet de 0.05 g extras de vanilie
zahar pudra
3 linguri gem de caise (poate fi inlocuit cu orice gem care are gust similar)
scortisoara (optional)
frunze de menta (optional)
Mod de preparare:
Bateti oualele cu zaharul si sarea pana cand amestecul devine deschis la culoare si pufos. Puneti mascarpone intr-un alt castron si amestecati pana se inmoaie.
Combinati amestecul de oua cu mascarpone si amestecati usor.
Adaugati faina cernuta, praful de copt si extract de vanilie. Amestecati usor pentru a combina. Adaugati cele 400 de grame cuburi de caise si amestecati in continuare pana la omogenizare.
Puneti amestecul intr-o forma cu diametrul 28 cm, unsa in prealabil cu unt si tapetata cu faina. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru aproximativ o ora.
Daca vi se pare ca se coace prea rau la suprafata, inveliti tortul intr-o foloe de aluminiu si lasati-l la copt in continuare. Faceti testul cu o scobitoare.
Dupa ce scoateti prajitura de la cuptor lasati la racit inainte de a decora. Dupa ce se raceste scoateti din tigaie si decorati cu felii de caise, gem de caise pe care in prealabil il incalziti 2 minute. Dupa ce acoperiti prajitura cu felii de caise, presarati zahar pudra, scortisoara si puneti 2-3 frunze de menta.
Etichete:
mascarpone tort,
tort caise
No comments:
Post a Comment