Sunday, October 28, 2012

Prajitura cu caise si mascarpone

Preparati si savurati Prajitura cu caise si mascarpone al carui mod de preparare, instructiuni pentru gatit dar si ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara aceasta reteta culiana le puteti citi mai jos.

Anunturi Google

Ingrediente:
250 g faina
250 g branza mascarpone
4 oua
150 g zahar
800 g caise (400 g cuburi / 400 g felii subtiri pentru ornat)
un varf cutit de sare
1 pachet de 16 g praf de copt
1 pachet de 0.05 g extras de vanilie
zahar pudra
3 linguri gem de caise (poate fi inlocuit cu orice gem care are gust similar)
scortisoara (optional)
frunze de menta (optional)
Mod de preparare:
Bateti oualele cu zaharul si sarea pana cand amestecul devine deschis la culoare si pufos. Puneti mascarpone intr-un alt castron si amestecati pana se inmoaie.
Combinati amestecul de oua cu mascarpone si amestecati usor.
Adaugati faina cernuta, praful de copt si extract de vanilie. Amestecati usor pentru a combina. Adaugati cele 400 de grame cuburi de caise si amestecati in continuare pana la omogenizare.
Puneti amestecul intr-o forma cu diametrul 28 cm, unsa in prealabil cu unt si tapetata cu faina. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru aproximativ o ora.
Daca vi se pare ca se coace prea rau la suprafata, inveliti tortul intr-o foloe de aluminiu si lasati-l la copt in continuare. Faceti testul cu o scobitoare.
Dupa ce scoateti prajitura de la cuptor lasati la racit inainte de a decora. Dupa ce se raceste scoateti din tigaie si decorati cu felii de caise, gem de caise pe care in prealabil il incalziti 2 minute. Dupa ce acoperiti prajitura cu felii de caise, presarati zahar pudra, scortisoara si puneti 2-3 frunze de menta.

Etichete:

,


Sursa: http://www.retete-sanatoase.ro

No comments:

Post a Comment