Saturday, October 27, 2012

Tort racoros de vara

Ingrediente:

3 foi de pandispan (cumparat sau pregatit dupa reteta preferata, eu am folosit foi cumparate)

pentru prima crema:

250g smanatana pentru frisca

1/2 plic budinca de vanilie - instant

250g mascarpone

4 linguri zahar

a doua crema:

250g zmeura

250g smantana pentru frisca

3 linguri zahar 

1/2 plic budinca de vanilie instant

pentru ornat 

bezele 

ciocolata

gem de zmeura pentru tort - aproximativ 200g 


Mod de preparare:

Pentru prima crema, punem impreuna ingredientele intr-un castron, cu ajutorul mixerului, la viteza mare le batem pana vom obtine o crema.

Pentru a doua crema: zmeura o facem piure in robotul de bucatarie. Adaugam restul ingredientelor si cu ajutorul mixerului batem pana obtinem o crema aerata.

Asamblarea tortului: asezam primul foaie de blat pe farfurie/ platou , peste vom pune prima crema. acoperim cu a doua foaie, pe care o vom unge cu gemul de zmeura. Adaugam a treia foaie de blat peste care vom pune crema cu zmeura. Ornam cubezele si ciocolata rasa si punem tortul in frigider cel putin 3 ore inainte de servire.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Furnicuta Boscodina.

Sursa: http://www.gustos.ro/

No comments:

Post a Comment