Saturday, October 27, 2012

Inghetata cu halva, visine si bezele

Ingrediente:

pentru bezea :

2 albusuri reci 

100g zahar

un pic de sare

pentru inghetata

2galbenusuri +1 ou

2 linguri amidon de porumb

500 ml lapte

4 linguri zahar

esenta de vanilie

250 ml smantana pentru frisca

2 linguri de zahar

2 linguri pasta tahini bruta

150g halva de susan

120g visine

Albusurile se bat impreuna cu zaharul si sarea, 7-10 minute la viteza maxima pana obtinem o spuma luciosa si atat de tare incat intorcand castronul nu va curge.

Se pune spuma de albus in posh si pe hartie de copt cu varful dorit vom face bezelele de marimea dorita- eu le-am facut micute.

Se coc/usuca in cuptorul preincalzit la 120 grade Celsius timp de 2 ore.

Intr-o cratita amestecam amidonul cu galbenusurile si oul. Adaugam zaharul si vanilie si turnand in fir subtire laptele subtiem amestecul. Fierbem la foc mic, amestecand tot timpul , pana amestecul incepe sa se coaguleze si sa capete consistenta unei budinci. O lasam sa se raceasca.

Separat , batem smantana pentru frisca cu zaharul pana obtinem frisca. Adaugaqm cele doua linguri de tahini bruta si budinca racita si cu ajutorul mixerului omogenizam. Intr-o tava mica de cozonac acoperita cu film alimentar turnam o parte din compozitie, presaram halva, visine si bezele si mai turnam putina compozitie. repetam operatia. Tava o acoperim cu film alimentar si o punem in congelator pentru cateva ore, pana ingheata. Se scoate din congelator cu 5 minute inainte de a fi servita. Se orneaza dupa preferinta.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Furnicuta Boscodina. 

Sursa: http://www.gustos.ro/

No comments:

Post a Comment