Sunday, October 28, 2012

Supa de ceapa cu paine prajita si usturoi @ www.bucatariaculinara.net

Supa de ceapa cu paine prajita si usturoi este ideala pentru iubitorii de arome de înaltă aroma si condimente. Tineti seama ca se va simti in gust, usturoiul patrunzator, ceapa caliita si supa de vita.

Supa de ceapa cu paine prajita si usturoi

Reteta: testata
Dificultate: usoara
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 30 minut

Ingrediente
-3 linguri foarte moi de unt
-6 cepe, tăiate în fâsii subtiri
-4 catei de usturoi, zdrobiti
-1 litru supa de vita (de exemplu, 2 cuburi)
-2 linguri făină
-1 lingura patrunjel, tocat
-2 baghete mici (paine)
-25g mozzarella, feliata

Metoda de preparare supa de ceapa cu paine prajita si usturoi
1.Într-o cratită medie se adauga 1 lingura de ulei, dupa care se pune ceapa, se amestecă si se acoperă. Fierbeti timp de 15 minute, amestecand des – ceapă ar trebui să fie înmuiata, dar nu arsa. Adăugati jumătate din usturoi, cresteti temperatura si se prăjeste pentru inca 5 minute, adăugand putină supă dacă ceapa începe sa nu mai aibe lichid. În acest moment începe să rumeneasca.

2.Adaugati faina si caliti inca 1-2 minute, puneti cea mai mare parte din bulion si se lasa la fiert în timp ce se pregăteste pâinea. Se amestecă restul de unt si usturoi cu jumătate pătrunjel. Asezonati.

3.Se incalzeste cuptorul la 200 ° C (180 ° C, prin suflare). Taiati felii din bagheta (aproximativ 6) si se pun deoparte. Se dau prin unt, se face incizie de usturoi (adica cateii se introduc in ea) si se mai adauga mozzarella. Puneti pâinea pentru a se sigila si înveliti într-un strat dublu de folie. Coaceti timp de 10-15 minute, pana cand untul este topit. Adaugati dacă este necesar, supa rămasă. Serviti cu pâine prăjită cu usturoi.

Bucatariaculinara pe facebook! Da like pentru cele mai noi retete

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

No comments:

Post a Comment