Saturday, October 27, 2012

Parfeu de Cocos cu Ciocolata

Frecati bine galbenusurile cu zaharul. Intr- o craticioara incalziti laptele, sa fie doar caldut. Peste zaharul cu galbenusurile adaugati cocosul si laptele caldut putin cate putin.

Puneti toata compozitia intr-o craticioara pe foc mic. Amestecati in continu, pana cand se absoarbe tot laptele si devine ca o crema densa (se umfla cocosul) Totul dureaza cam 10-12 minute, atentie nu trebuie sa fiarba.. deci flacara mica. Trageti deoparte si lasati sa se raceasca.

Intre timp topiti ciocolata. Captusiti o forma de chec cu hartie de cuptor uda si stoarsa. Turnati pe fundul formei ciocolata si o intindeti cu lingurita pe toata suprafata. Puneti fprma in congelator.. sau frigider sa se intareasca. Bateti bine frisca lichida cu 1-2 linguri de zahar pana se intareste bine.

Cand compozitia de cocos s-a racit, adaugati frisca batuta. Incorporati incet frisca, amestecand de jos in sus.

Varsati in forma de chec, peste stratul de ciocolata intarita. Puneti in congelator minim 6 ore, oricum pana s-a intarit suficient. Eu am tinut o noapte. Scoateti parfeul din forma, dezlipiti hartia si puneti-l pe un platou.

Decorati cu cocos ras.

Sursa: http://www.reteteculinare.ro

No comments:

Post a Comment