Saturday, October 27, 2012

Un desert iubit de copii: biscuiţii scoţieni

Ingrediente

-455gr unt 

-200gr zahăr alb

-500gr făină

-340gr dulceaţă de zmeură

-950gr zahăr pudră

-120ml lapte

1.Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade.

2.Într-un vas mare se freacă bine untul cu zahărul. Treptat se adaugă făina până se amestecă bine.

3. Pe o suprafaţă cu puţină făină se întinde aluatul rezultat. Se taie forme rotunde de biscuiţi.

4.Se dau la cuptor biscuiţii timp de 8 - 10 minute. Se scot şi se lasă la răcit. 

5.După ce s-au răcit se ung cu gem şi se fac “sandvişuri”.

6.Într-un vas se pune zahărul pudră şi se adaugă laptele treptat, amestecând constant până când se obţine o glazură de consistenţă grosă.

7.Biscuiţii se ung cu glazura.

8.Peste micile “sandvişuri” se pune câte o jumătate de cireaşă când glazura nu este încă întărită.

Sursa: http://www.gustos.ro/

No comments:

Post a Comment