Aşa cum am spus, mă ţin de cuvânt şi gătesc peşte de două ori pe săptămână, şi chiar dacă deocamdată menţin o linie cât mai simplă (peştele e bun aşa), o să încerc să mai fac variaţii pe tema asta. Cât am locuit în Istanbul, pot spune că am avut marele noroc să mănânc mereu peşte de mare, proaspăt. Chiar dacă păstrăvul este un peşte de apă dulce, deci nu prea are şanse în faţa peştelui de mare/ocean, atâta timp cât este aromatizat în mod delicat şi gătit exact cât are nevoie, se poate transforma într-un deliciu. Apropos, ştiaţi că păstrăvul curcubeu (cel pe care l-am gătit eu astăzi), iniţial a fost un peşte de apă sărată ? Un punct în plus pentru el ! :)
Păstrăv la cuptor cu portocale şi ierburi aromatice
Ingrediente
- 1păstrăv mare (eviscerat)
- 1 – 2 portocale
- 1 lămaie
- sare , piper
- ierburi aromatice
- 1/2 pahar apă
No comments:
Post a Comment