Preparati si savurati Prajitura cu iaurt si glazura de ciocolata al carui mod de preparare, instructiuni pentru gatit dar si ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara aceasta reteta culiana le puteti citi mai jos.
Anunturi Google
Ingrediente:
1/2 ceasca (113 g) unt la temperatura camerei
3/4 ceasca zahar
3 oua usor batute
o lingurita extract de vanilie
1/3 ceasca iaurt degresat
1/4 ceasca (20 g) pudra de cacao neindulcita
o cana (120 g) faina de grau
1/2 lingurita praf de copt
un varf cutit de sare
Glazura de ciocolata:
2 lingurite pudra de cacao neindulcita
1 cana (120 g) zahar
1/4 ceasca unt topit
1 lingura de apa
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 157 grade C. Pregatiti forma cu hartie de copt. Intr-un bol, bateti bine untul impreuna cu zaharul pana obtineti o compozitie albicioasa si pufoasa. Intr-un castron separat, amestecati ouale cu extract de vanilie si iaurt. Combinati cele doua compozitii. Intr-un alt castron cerneti faina, cacao, praf de copt si sare. Combinati amestecul de ingrediente uscate cu cel de ingrediente umede. Turnati aluatul in tava de copt, neteziti la suprafata si dati la cuptor pentru cca 30 minute. Faceti testul cu o scobitoare. Lasati prajitura in tigaie pana se raceste complet.
Glazura de ciocolata: Intr-un castron mic amestecati pudra de cacao cu zahar. Adaugati apa si unt topit. Amestecati pana la omogenizare, apoi raspanditi deasupra prajiturii.
No comments:
Post a Comment