Saturday, October 27, 2012

Intră în spiritul de la Londra: tortul olimpic

-120gr unt topit

-350gr zahăr brun

-O conservă ananas felii (aprox. 600 gr)

-500gr făină

-350gr zahăr

-15gr praf de copt

-120gr lapte

-3 ouă

-85gr cremă de brânză

-Bomboane colorate (M&M’s)

-Frişcă

1.Se unge cu unt un vas termo-rezistent

2.Se pune zahărul brun în vas şi se amestecă bine împreună cu untul.

3.Se întinde zahărul amestecat cu untul pe fundul vasului.

4.Se scurge sucul de la ananas şi se pune deoparte.

5.Se aranjează în centrul vasului 5 felii de ananas în forma cercurilor olimpice.

6.Restul feliilor de ananas se taie bucati si se aranjează pe marginea vasului.

7.Sucul de la ananas se lungeşte cu apă până se obţin 200ml de lichid.

8.Făina, zahărul, praful de copt se amestecă bine; se adaugă lichidul de la ananas, ouăle şi crema de brânză până se obţine un amestec omogen.

9.Se toarnă amestecul în vas peste ananas.

10.Se dă la cuptor timp de 35-40 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată.

11.Se lasă la răcit 5 minute şi se răstoarnă pe un platou.

12.Se aranjează bomboanele în jurul celor 5 inele olimpice din ananas. 

13.Se serveşte cu frişcă.

Sursa: http://www.gustos.ro/

No comments:

Post a Comment