Monday, December 26, 2011

Crăciun cu pui umplut - bucatariaculinara.net

Crăciun cu pui umplut

Ingrediente
-1 pui mare
-ulei
-sare
-piper negru
-fructe uscate – 60 – ’80 stafide, caise sau cireşe
-nuci – 100 g
-ciuperci – 100 g
-praz – 1 fir
-măsline – 5, dezosată
-brânză – en-gros rasa 100g
-cuişoare – 3 boabe zdrobite
-curry – 1 / 3 lingurita (ardei iute)

Metoda de preparare
Puneti fructele uscate in apa calda si lasati-le sa se umfle. Curăţaţi carnea de pui si frecati-o cu sare şi piper atat la exterior cat şi in interior. Ungeti cu puţin unt topit şi incepeti sa creati uplutura.

Tocăniţă de praz tocat cu ciuperci şi atunci când se inmoaie, se adauga fructe uscate şi măsline. Aruncati de câteva ori şi lăsaţi tocana sa se pregateasca 10 minute.

În cele din urmă adaugati nucile tocate, sare, piper, cuişoare zdrobite şi curry. Luati umplutura de pe foc şi uşor atunci când se răceşte, se adaugă brânză rasă.

Umpleti carnea de pui cu umplutura si coase-ti taietura. Puneti intr-o tava unsa. Dacă umplutura este pusa la intamplare se poate răspândi. Periati din nou cu unt, se toarna un pahar de vin alb şi se acoperă cu folie.

Puneti carnea de pui la fript pentru 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade. Îndepărtaţi folia, se toarnă sosul din tigaie şi se coace apetisant pana la o culoare rumenie.

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

No comments:

Post a Comment