Tuesday, December 20, 2011

Prepelite cu bacon la cuptor

Prepelite cu bacon la cuptor este o mancare deosebita pe care merita sa o incercati pentru meniul de Craciun. Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare/delikat, piper, oregano, busuioc, marar (asta am folosit eu dumneavoastra puteti pune ce verdeturi va plac), se stropesc cu putin ulei si se lasa la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.
Nu este obligatoriu sa le lasam cateva ore cu condimente daca sunt tinere, dar asa ele au timp sa-si ia gust de la mirodenii carnea sa se mai fragezeasca (daca sunt mai batrane) si sunt mult mai gustoase.
Se infasoara fiecare prepelita in cate o felie de bacon si se fixeaza cu o scobitoare.
Se pun in tava, se mai adaugam putin ulei peste ele, vin, foi de dafin si se acopera cu folie, dupa care se baga in cuptorul incalzit pentru aproximativ 1 ora.
Din cand in cand se mai stropesc cu putin sos din tava pentru a nu se usca baconul.

Sursa: http://www.culinar.ro

No comments:

Post a Comment