Clatite cu portocale
Ingrediente
- 2 oua
- 400 ml lapte
- 160 g făină
- 1 / 2 lingurita sare
- 2 linguri ulei
- 100 ml suc de portocale
- 1 lingura de coaja de portocale
- zahăr
- 200 g branza de vaci
- 2 linguri smântână
- 1 / 2 lingurita zahar vanilat
- 1 portocala
Metoda de preparare
Ouăle sunt bătute cu lapte şi sare.Adaugati faina cernuta, unt topit, suc de portocale, coaja rasa de portocala si zahar dupa gust. Totul este bine amestecat. Aluatul este lasat sa se “odihneasca” aproximativ 30 de minute.Coaceţi clătitele intr- o tigaie fierbinte.Umplerea este facuta din branza de vaci amestecata cu 2 linguri de smântână şi zahăr vanilat. Adaugă portocala feliata şi zahăr după gust. Toate se amestecă bine apoi umpleti clatitele cu amestecul.
No comments:
Post a Comment