Tort Barbie de ciocolata este o retete de tort grozava. Pentru aceasta reteta de tort trebuie sa folositi crema de zahar sau martipan.
Se bat albusurile cu zaharul si un praf de sare pana se intaresc,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul vanilat, uleiul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine si devine o pasta de culoare alb-galbuie. Galbenusurile se rastoarna peste albusuri si se amesteca cu lingura,se adauga faina putin cate putin si se amesteca in continuare. E foarte important sa amestecati cu lingura si nu cu mixerul,deoarece riscati sa nu iasa pufos. Se unge forma cu ulei, se toarna compozitia si se da la cuptor 45 de minute la 180 de grade sau pana trece testul scobitoarea. Cand este gata il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Se pun la fiert apa, zaharul si cacaua. Dupa ce au inceput sa clocoteasca se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si dupa aceea se adauga esenta de rom.Montarea tortului:Se taie blatul in 3 parti egale,se aseaza in forma in care l-am copt (fara fund,doar inelul) partea de jos a tortului, se insiropeaza bine, se pune jumatate din crema neagra, se pune al doilea strat de blat, se insiropeaza bine si se pune crema alba, se pune partea de deasupra a tortului se insiropeaza bine si se pune restul de crema neagra ramasa. Se tine in frigider pana a doua zi cand il ornati dupa preferinte. Eu am avut ''comanda'' de Barbie:).
Sursa: http://www.culinar.ro
No comments:
Post a Comment