Monday, December 26, 2011

Pui cu masline, rosii si zucchini

Pui cu masline, rosii si zucchini

Cantitate: 4 portii
Dificultate: usoara
Timp preparare: 30 min
Bautura: vin

Ingrediente
-8 pulpe de pui inferioare
-500 g dovlecel, tăiat în felii lungi
-1 buchet de ceapa verde sau 1 praz, tocat
-4 catei de usturoi
-2 bete de rozmarin
-6 linguri ulei de măsline
-1 ceasca masline negre
-500 g roşii cherry sau roşii, tăiate în sferturi
-1 cană de vin alb
-sare si piper dupa gust

Metoda de preparare
În vasul de copt se amestecă dovlecel cu ceapa, usturoi, o crenguta de rozmarin şi o jumătate din uleiul de măsline.

Pulpele sunt date cu sare, se presara cu piper si se prajeste 7-8 minute in uleiul de măsline rămas, împreună cu cealalta crenguta de rozmarin. Se pun peste dovlecel, se adaugă măsline, roşii şi vin. Friptura se gateste intr-un cuptor preîncălzit la 190 ° C timp de 20 minute.

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

No comments:

Post a Comment