Afla mod de preparare pentru Taietei cu sunca, reteta culinara si ce ingrediente iti trebuie pentru a prepara Taietei cu sunca, instructiuni pentru gatit
Ingrediente:
150 g taietei,
sare,
6 bulbi de praz,
1 catel de usturoi,
1 lingura ulei de masline,
2 linguri otet,
piper macinat mai mare,
1/2 lingurita cimbru uscat,
200 ml smantana,
50 g sunca sau jambon,
2 linguri capere,
10 g unt.
Mod de preparare:
Se fierb taieteii al dente in apa cu sare. Se spala bulbii de praz si se taie bucati. Se curata usturoiul. Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon si se caleste prazul circa 2 minute, amestecand intr-una. Se adauga usturoiul presat, se sting cu otet si se lasa putin sa fiarba. Se sareaza, se pipereaza, se incorporeaza cimbrul si se mai fierb inca aproximativ 3 minute. Se taie sunca fasii late si se introduce in sosul de praz si usturoi, impreuna cu caperele si cu untul. Se condimenteaza si se amesteca cu taieteii fierti si scursi.
- Mazare verde cu sunculita Ingrediente:1 kg mazare verde,400 g sunculita afumata,1 morcov,1 pastarnac,1 ardei gras,3 cartofi,condiment cu gust de gaina,100 ml ulei Unisol,3 linguri bulion, sare.Mod de preparare:Speli mazarea verde si o pui la fiert. Separat, tai sunculita...
- Chowder de legume cu sunca Ingrediente:2 lingurite ulei de masline,1 ceapa mare, tocata fin,2 tulpini de telina, tocate fin,1-1/4 lingurite cimbru uscat, faramitat,2 cartofi de marime medie, curatati de coaja si tocati marunt,1 yam mare sau cartof dulce, curatat de coaja...
- Friganele in straturi cu sunca si rosii Ingrediente:4 oua,4 albusuri mari de ou,1 1/2 cana lapte (1% grasime),1 1/2 lingurita praf de curry,1/2 lingurita sare, 1 varf lingurita piper negru,2 lingurite ulei,10 felii de paine din tarate de ovaz,2 rosii,taiate felii subtiri,1 cana branza...
No comments:
Post a Comment