Afla mod de preparare pentru Paine cu faina de grau, stafide si caise, reteta culinara si ce ingrediente iti trebuie pentru a prepara Paine cu faina de grau, stafide si caise, instructiuni pentru gatit
Ingrediente:
55 g caise uscate,
55 g stafide,
2 cani faina de grau,
1 / 4 ceasca zahar,
1 / 4 lingurita sare,
1 / 2 lingurita nucsoara,
3 / 4 cana lapte,
1 ou, batut,
1 / 4 ceasca (1 / 2 stick) unt,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
2 lingurite praf de copt,
1 lingurita fulgi ovaz (optional).
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 176 ° Celsius.
Taiati caisele pe jumatate si inmuiati-le in lapte timp de 4 ore.
Puneti faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si nucsoara intr-un castron si untul taiat in felii.
Adaugati zahar si stafide. Faceti o groapa in centur si turnati oul batut, laptele si caisele.
Amestecati bine pentru a face un aluat moale.
Puneti amestecul intr-o tigaie unsa, deasupra presarati fulgi de ovaz si dati la copt timp de 35 minute.
- Paine de Craciun cu coacaze si stafide Ingrediente:1 cana stafide,1 / 2 cana coacaze,coaja rasa de la o lamaie si o portocala (~ 1/2 ceasca),1 / 4 ceasca lichior de migdale lichior (rom sau coniac),1 / 3 ceasca de zahar,2 oua,1 / 2 cana ulei vegetal,2 1 / 2 cani faina,1 / 2 lingurita...
- Briose cu stafide Ingrediente:200 g zahar pudra,1 ou,2 linguri ulei,2 linguri cu varf unt sau margarina moale (la temperatura camerei),1 lingurita raza bicarbonat,1 varf de cutit sare,150-200 ml lapte,500 g faina,stafide (cantitatea dupa apreciere).Mod de preparare:Untul...
- Dulceata de caise Ingrediente pentru 10 borcane:3 kg de caise fara samburi3 kg de zahar750 ml de apa2 pastai de vanilieMod de preparare:Spalati caisele, taiati-le in doua, scoateti samburii. Le lasati cu zaharul si cu vanilia taiata in doua o noapte.A doua zi, scurgeti...
No comments:
Post a Comment