Wednesday, December 28, 2011

Paine cu faina de grau, stafide si caise

Afla mod de preparare pentru Paine cu faina de grau, stafide si caise, reteta culinara si ce ingrediente iti trebuie pentru a prepara Paine cu faina de grau, stafide si caise, instructiuni pentru gatit

Ingrediente:
55 g caise uscate,
55 g stafide,
2 cani faina de grau,
1 / 4 ceasca zahar,
1 / 4 lingurita sare,
1 / 2 lingurita nucsoara,
3 / 4 cana lapte,
1 ou, batut,
1 / 4 ceasca (1 / 2 stick) unt,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
2 lingurite praf de copt,
1 lingurita fulgi ovaz (optional).
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 176 ° Celsius.
Taiati caisele pe jumatate si inmuiati-le in lapte timp de 4 ore.
Puneti faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si nucsoara intr-un castron si untul taiat in felii.
Adaugati zahar si stafide. Faceti o groapa in centur si turnati oul batut, laptele si caisele.
Amestecati bine pentru a face un aluat moale.
Puneti amestecul intr-o tigaie unsa, deasupra presarati fulgi de ovaz si dati la copt timp de 35 minute.

  • Paine de Craciun cu coacaze si stafide
  • Ingrediente:1 cana stafide,1 / 2 cana coacaze,coaja rasa de la o lamaie si o portocala (~ 1/2 ceasca),1 / 4 ceasca lichior de migdale lichior (rom sau coniac),1 / 3 ceasca de zahar,2 oua,1 / 2 cana ulei vegetal,2 1 / 2 cani faina,1 / 2 lingurita... 
  • Briose cu stafide
  • Ingrediente:200 g zahar pudra,1 ou,2 linguri ulei,2 linguri cu varf unt sau margarina moale (la temperatura camerei),1 lingurita raza bicarbonat,1 varf de cutit sare,150-200 ml lapte,500 g faina,stafide (cantitatea dupa apreciere).Mod de preparare:Untul... 
  • Dulceata de caise
  • Ingrediente pentru 10 borcane:3 kg de caise fara samburi3 kg de zahar750 ml de apa2 pastai de vanilieMod de preparare:Spalati caisele, taiati-le in doua, scoateti samburii. Le lasati cu zaharul si cu vanilia taiata in doua o noapte.A doua zi, scurgeti... 

Sursa: http://www.retete-sanatoase.ro

No comments:

Post a Comment