Monday, December 26, 2011

Supă de fasole uscată - bucatariaculinara.net

Supă de fasole uscată

Ingrediente
-fasole – 200 g
-ulei – 50 g
-ceapa – 100 g
-făină – 25 g
-morcovi – 2.
-telina – 50 g
-pasta de tomate – 15 g
-boia de ardei
-mentă
-sare

Metoda de preparare
Fasolea se spală şi se lasa pe timpul noaptii in apa rece. Dimineaţa scurgeti apa si pune la fiert.

Puneti in fasole o radacina de ţelină. Se fierbe până se înmoaie. Umpleti cu apă clocotită. Atunci când fasole se inmoaie, faceti un amestec de ceapa calita in ulei incins.

Tocana de ceapă se lasa pana devine ca sticla. Adaugati faina, se adaugă pasta de tomate sau rosii. Fasolea rezultată se amestecă cu supa până se diluaeaza. Se toarnă supa.

Serviti presarat cu patrunjel sau menta tocata. Acelaşi lucru se poate face fără ardei sau legume rădăcinoase.

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

No comments:

Post a Comment