Supă de fasole uscată
Ingrediente
-fasole – 200 g
-ulei – 50 g
-ceapa – 100 g
-făină – 25 g
-morcovi – 2.
-telina – 50 g
-pasta de tomate – 15 g
-boia de ardei
-mentă
-sare
Metoda de preparare
Fasolea se spală şi se lasa pe timpul noaptii in apa rece. Dimineaţa scurgeti apa si pune la fiert.
Puneti in fasole o radacina de ţelină. Se fierbe până se înmoaie. Umpleti cu apă clocotită. Atunci când fasole se inmoaie, faceti un amestec de ceapa calita in ulei incins.
Tocana de ceapă se lasa pana devine ca sticla. Adaugati faina, se adaugă pasta de tomate sau rosii. Fasolea rezultată se amestecă cu supa până se diluaeaza. Se toarnă supa.
Serviti presarat cu patrunjel sau menta tocata. Acelaşi lucru se poate face fără ardei sau legume rădăcinoase.
No comments:
Post a Comment