Saturday, December 24, 2011

Friptură de porc cu cartofi

Friptură de porc cu cartofi

Ingrediente
-carne de porc – 1, 5 kg
-ceapa – 4 capete de ceapă
-morcovi – 4-5 bucăţi
-cartofi – 1 kg
-ulei de gătit
-vin – 1 / 2 ceasca alb
-cimbru
-chimion
-boia de ardei
-piper negru
-sare

Metoda de preparare
Carnea de porc se tăie în bucăţi mari. Pentru un gust bun condimentati cu cimbru, boia de ardei, piper, chimen şi sare. Se taie ceapa în bucăţi mici şi usturoi. Morcovii tăiati în inele se amestecă cu ceapă şi usturoiul apoi se presara peste carne.

Se toarnă uleiul uniform peste partea de jos. Se toarnă pe ea jumatate din cartofi, cubulete si jumatate din amestecul de legume. Aranjaţi carnea pe partea de sus şi se acoperă cu restul de amestec.

Adaugă vin şi două pahare de apă. Friptură de porc cu cartofi se pun la foc mic 2-3 ore. După formarea unei cruste, carnea se transformă şi se adaugă restul de cartofi, se taie în cuburi de marime medie.

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

No comments:

Post a Comment