Iepure cu cartofi la cuptor
Ingrediente
-1 iepure, porţionat
-cartofi – 1, 5 kg
-ulei – 1 lingura
-ceapa – 1 capatana
-usturoi – 3 catei
-tomate – 3 linguri pasta de tomate
-zahăr – 1 linguriţă
-pătrunjel – tulpini
-frunze de dafin – 2
-sare
-piper negru – dupa gust
-vin rosu – 1 / 2 ceasca
Metoda de preparare
Curăţaţi ceapa şi usturoiul si se amesteca cu vin, zahăr, 1 lingură ulei, sare şi piper, patrunjel si pasta de tomate.
Cu sosul rezultat se perie bine bucăţile de carne de iepure şi lăsaţi timp de 1 oră acoperite cu o folie. Curăţaţi cartofii şi se taie într-un vas de copt uns. Asezonati cu sare, piper şi frunze de dafin. Aranjati bucăţile de carne de iepure marinat intr-o tava dupa ce ati adaugat sos. Se toarnă o ceaşcă de apă caldă.
Acoperiti tava cu folie si se pune la copt în cuptorul încălzit moderat timp de 1 oră. Îndepărtaţi folia şi coaceti până la o culoare frumoasa.
No comments:
Post a Comment