Musaca cu vinete
Ingrediente
-tocătură – 600 g
-roşii – 600 g conserve
-usturoi – 6 catei
-ceapa – 2 capatani
-vinete – aproximativ 4 bucati
-ulei – 3 linguri
-oregano
-busuioc
-cimbru
-patrunjel – 1 / 2
-vin rosu – 100 ml
-branza – 200 g rasa
Metoda de preparare
Se taie in felii vinetele, se adauga sare si se lasa timp de 20 minute pentru drenarea si scurgere de amărăciune. Spălaţi-le sub jet de apă şi uscaţi-le cu hârtie absorbantă.
Se prăjeşte în ulei încălzit usturoiul tocat marunt si ceapa, se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte apoi se amestecă timp de 5 minute. Se adaugă roşiile, ierburile uscate, pătrunjel tocat fin şi vin. Mai lasati la foc 10 minute.
Intr-o tigaie adâncă unsa uşor se adauga un strat de vinete, apoi un strat de carne tocată, vinete din nou, şi din nou vinete. Se presara cu brânză rasă şi se coace într-un cuptor încălzit moderat.
No comments:
Post a Comment