Ajung si eu in ultimul moment (as always) la
Ingrediente:
350 g faina
2 1/2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
1 lingura zahar (optional)
113 g unt
180 ml lapte
1 ou
Pentru uns:
putin ou batut cu o lingura de lapte
Mod de preparare:
Amestecam faina cu sarea, praful de copt, si zaharul, daca va doriti (eu nu am mai pus zahar).
Punem untul rece taiat cubulete peste faina si il "zdrobim" bine cu o furculita, pana e amestecat cu faina. De obicei pun faina si untul in robot, si pulsez de 2-3 ori, pana obtin consistenta nisipului, dar de data asta am facut asa.
Batem oul si il amestecam cu laptele, dupa care turnam peste faina si amestecam cu o spatula. Daca e inca umed, mai putem pudra putina faina.
Pe plasa de lucru pe care am presarat putina faina punem biluta de aluat si o aplatizam usor cu palmele, insa nu subtiem prea tare cercul, ci il lasam de cca 2 cm.
Decupam cu forme rotunde, fara sa sucim pentru a scoate bucata de aluat, fiindca nu va mai creste la fel de frumos. Deci, taiati si scoateti cu miscari cat mai ferme.
Daca nu aveti forme de metal, puteti taia cu cutitul, ca la pizza, in 4 (eu am folosit un cerc de 8 cm, dar am facut doar 1/2 din cantitate si mi-au iesit 5 biscuits). Cred ca e mai convenabil cu cutitul, fiindca bucatile de aluat ramase si reframantate nu cresc la fel de frumos ca cele taiate din prima.
Si minunatele scones cu fructe de padure : (reteta in curand)
Ador ceaiul de scortisoara si anason stelat… <3 Voua ce ceai va place cel mai mult?
No comments:
Post a Comment