Thursday, January 19, 2012

Cartofi umpluti

In completarea chiftelutelor de cartofi si branza, venim cu acesti cartofi umpluti, a caror reteta originala o puteti gasi pe site-ul Corinei. Cu acest fel principal complet speram ca am dus provocarea lansata de Ama in bucatarie la un nou nivel, dorind astfel ca pasionatii culinari sa faca cunostinta cu cat mai multe retete ale participantilor din blogosfera culinara.

Ingrediente:
5 catofi mari
5 linguri smantana
5 linguri cascaval ras
1 legatura marar
5 linguri ciuperci sotate cu ceapa
sare
piper

Mod de preparare

  • Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert. Atentie, nu-i fierbem prea tare pentru ca se vor sfarama atunci cand ii vom scobi.
  • Dupa ce se racesc bine, taiem cartofii transversal si scobim miezul.
  • Preparam umplutura folosind miezul de cartof si restul ingredientelor de mai sus, cu exceptia cascavalului.
  • Amestecam bine compozitia, condimentam dupa gust si umplem cartofii.
  • Introducem in cuptorul incins la foc mediu pentru 20 de minute.
  • Presaram cascavalul ras deasupra cartofilor si introducem tava in cuptor pentru inca 5 minute.
  • Se pot servi calzi sau reci, acasa sau in pauza de masa de la birou.

Pofta buna!

Sursa: http://www.bucatarulamator.ro

No comments:

Post a Comment