Orez cu smântână
Ingrediente
- 250 g orez
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 / 2 ceapa tocata
- 3 linguri bulion sau(700 ml) supa de pui
- 100 ml vin alb
- 2 linguri ulei
- 150 ml smantana
- 1 lingura pătrunjel fin tocat
- 1 / 4 ceasca parmezan sau brânză rasă
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Metoda de preparare
Într-o cratiţă cu fundul mare, se încălzeşte uleiul de măsline şi ceapa se prăjeşte până la o culoare aurie.Adăugaţi orezul şi se amestecă bine până când el este prajit. Adaugati vinul si se amestecă până se evapora.Începeţi să adăugaţi supa de pui fierbinte in portii mici,amestecând uşor. Odată ce orezul absoarbe lichidul, se adauga rapid smântâna, amestecând energic.Asezonati cu restul de condimente şi un pic de brânză apoi luati de pe foc şi acoperiti cu un capac pentru 15 minute.Serviti orezul cu mult parmezan ras sau branza.
No comments:
Post a Comment