Friday, January 20, 2012

Chiftelute la grătar - bucatariaculinara.net

Chiftelute la grătar

Ingrediente
-carne tocată – 1 kg amestec (carne de porc)
-chimen – 1 linguriţă
-sodă – 1 / 3 lingurita
-sare – 1 – 2 linguriţesau dupa gust
-piper – dupa gust
-apă – aproximativ 500-600 ml de suc sau bere

Metoda de preparare
Frământaţi carnea tocată cu bicarbonat de sodiu şi condimente şi se adaugă o mulţime de suc sau bere, circa 250-300 ml.

După ce ati frământat, lasati pentru o noapte. A doua zi mutati din nou si se adaugă lichidul rămas.

Formă din carne tocată bile alungine (forma de mici), 12-15 cm lungime şi 2-3 cm diametru dupa care se coc pe un gratar foarte fierbinte uşor unse.

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

No comments:

Post a Comment