Sunday, January 22, 2012

Ciuperci umplute la cuptor cu cartofi si carne de porc

Ciuperci umplute la cuptor cu cartofi si carne de porc

Reteta: TESTATA
Timp preparare: aproximativ 90 minute sau mai mult
Dificultate: medie

Ingrediente
-10 ciuperci
-1 rosie
-1 sfert de ardei rosu gras
-1 sfert dintr-o ceapa
-3 cartofi mari
-1 bucata carne
-1 catel usturoi (sau dupa preferinta)
-sare, piper, delicat (dupa gust)
-1 lingura unt

Metoda de preparare
Se spala si se curata 10 ciuperci mari, cu cozile rupte, se aseaza intr-o tava. Se pune in fiecare ciuperca un varf de cutit de unt, o felie mica de ceapa, o bucata de ardei si una de rosie taiate rondele. Se presara peste ele un pic de delicat, sare si piper dupa care se adauga cateva linguri de ulei in tava peste ciupercile aranjate.

Se curata 3 sau 4 cartofi potriviti taiati in patru si se aseaza printre ciuperci. Se taie cateva bucati de carne de porc si se pun in tava. Peste cartofii taiati si carne se pune sare, piper si putin delicat. Se pune la cuptor la foc potrivit timp de o ora sau poate mai mult, mai exact pana cand se pregateste bine.

Dupa ce se scoate tava din cuptor, se adauga usturoi dupa preferinta. Puteti exclude si ceapa daca nu o preferati.

Ciuperci umplute la cuptor cu cartofi si carne de porc

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

No comments:

Post a Comment