Wednesday, January 25, 2012

Rata umpluta cu ciuperci

In acest weekend am primit de la bunici o rata tocmai buna de bagat in cuptor. Cum e pentru prima oara cand gatesc asa ceva, am pus mana e cartile de bucate si am incercat sa gasesc o reteta care sa-mi fie pe plac. Rata umpluta era reteta cea mai raspandita in paginile cartilor, asa ca am alcatuit un hibrid intre tot ce am gasit. Rezultatul final a fost exact pe gustul nostru si, sper, ca si pe al vostru.

Ingrediente:
1 rata de aproximativ 1,2 – 1,5 kg
500 g ciuperci champignon
1 ceapa
1 morcov
1 telina mica
1 mar verde
3-4 linguri rosii in bulion
1 frunza dafin
1 pahar vin rosu sec
1 lingura ulei floarea soarelui
1/4 pachet unt
cimbru
piper
sare

Mod de preparare

  • Rata se spala bine,se sterge cu un prosop gros de hartie si se condimenteaza dupa plac cu sare si piper
  • Curatam, spalam si tocam ceapa. Celelalte legume, inclusiv marul, le spalam, le curatam si le dam pe razatoarea mare.Ciupercile le curatam si le taiem felii.
  • Intr-un wok, incingem uleiul si untul si adaugam pe rand ceapa, morcovul, telina, marul si ciupercile.
  • Acoperim vasul cu un capac si lasam totul la sotat la foc mediu pana cand lichidul lasat de legume se evapora.Adaugam rosiile si mai lasam sa fiarba inca 3-4 minute.
  • La final, asezonam cu sare si piper dupa gust.
  • Umplem rata cu soteul de legume, adaugand si cimbrul
  • Intr-o tava unsa cu ulei, asezam rata umpluta.
  • Coacem rata timp de o ora la foc mediu, apoi turnam vinul peste aceasta si reintroducem in cuptor pentru inca 15-20 minute
  • Puteti servi rata umpluta alaturi de o salata de varza rosie.

Pofta buna!

Sursa: http://www.bucatarulamator.ro

No comments:

Post a Comment