Sunday, January 22, 2012

Carne de porc cu prune uscate

Carne de porc cu prune uscate

Ingrediente
-carne de porc – 500 – 600 g
-praz – 2 crengute
-prune uscate – 5-6 în stare proaspătă sau uscată 7-8
-pasta de tomate – 2 lingurite
-vin – 150 ml
-bulion – 1 / 2 ceasca
-sare – dupa gust
-piper – la 1 / 2 lingurita
-boia de ardei – 1 / 2 lingurita
-ulei – 1 lingura
-zahăr – 1 linguriţă
-cimbru – dupa gust, poate cimbru, maghiran, oregano

Metoda de preparare
Pentru pregătirea reteteu puteti folosi prune proaspete sau uscate. În acest ultim caz, inmuiati prunele pentru 1 noapte în vin.

Se taie în bucăţi de carnea de porc, se încălzeşte uleiul într-un castron si se pune carnea la prajit uniform până la auriu. In acelaşi ulei se prajeste prazul tocat până se înmoaie.

Adaugati carne, prune (fără sâmburi), zahăr, gem şi se amestecă cu vin. Odata ce alcoolul s-a evaporat, se adauga pasta de tomate diluata.

Adaugati condimentele puneti intr-o baie de aburi, până când carnea se pregateste.

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

No comments:

Post a Comment