Tuesday, January 24, 2012

Somon afumat cu salată de linte

somon afumat cu salata de linte

Ingrediente
- 175 g linte verde
- 1 ceapa fin tocata
- 1 lingură de muştar
- 2 linguri otet de vin alb
- 6 linguri ulei de măsline
- 3 oua
- 2 linguri mărar, tocat şi pentru garnitură cateva crengute
- 12 felii de somon afumat
- sare dupa gust

Metoda de preparare
Spălaţi lintea şi se fierbe timp de 25-30 minute, pana cand se inmoaie.Scurgeti şi se lasă să se răcească.Pune ceapa intr-un bol cu muştar, oţet, sare şi piper şi se amestecă bine. Adaugă ulei şi se amestecă din nou.Se fierb ouale timp de 3 min si se lasa sa se răcească în apa rece. Spala lintea si se pune intr-un bol cu apă rece până când se pune in sos.Pune marar in sos, se amesteca din nou,se toarnă lintea şi apoi se împarte în 6 boluri. Se taie ouale pe jumătate si se pune cu doua felii de somon afumat.Se presara cu piper si pe garnitură se presara cu mărar apoi se serveşte.

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

No comments:

Post a Comment