Friday, January 20, 2012

Cartofi umpluti cu carne şi brânză

Cartofi umpluti cu carne şi brânză

Ingrediente
-3 cartofi mari rosii, necurăţati, bine spălati
-4 felii de bacon
-2 linguri unt, topit
-1 căţel de usturoi, tocat
-3 / 4 cani cu branza
-1 / 2 ceasca sos de gratar, încălzit
-250 g carne de porc, fiert
-smântână pentru topping
-arpagic feliat

Metoda de preparare
Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Coaceţi cartofii pe gratar pe mijloc pana cand se inmoaie (aproximativ 1 oră).Scoateţi din cuptor şi a lasa sa se raceasca suficient.

Puneti baconul într-un vas de copt într-un cuptor la foc mic pentru aproximativ 15 minute. Apoi zdrobiti.

Se incalzeste gratarul la foc mediu. Taiati cartofii in jumatate (pe lungime). Faceti o gaura in mijloc cu o lingura, astfel încât aceasta să rămână gen “scoica” de aproximativ 1,5 cm. Se topeşte untul în tigaie şi se adaugă usturoi. Adaugati cojile de bacon oriunde în amestec. Puneţi-le pe gratar timp de 3-4 minute pe fiecare parte.

În fiecare coajă adaugati uniform branza, sos de gratar si carne de porc. Puneti smantana pe partea de sus, se presara cu bacon zdrobit şi arpagic.

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

No comments:

Post a Comment