Tuesday, January 24, 2012

Frittata cu vinete si creier de porc

Chiar daca nu-s un mare fan al creierului de porc (sau vita, etc) trebuie sa recunosc faptul ca reteta este interesanta si atragatoare si pentru din astia ca mine.

Faceti lista de cumparaturi ghidandu-va dupa ingredientele de mai jos.

3 vinete potrivite

500 g creier proaspat de porc

3 oua

3-4 catei de usturoi

3 linguri de ulei

2 linguri de pasta de gogosari sau ardei gras rosu

patrunjel verde

sare

piper

Vinetele se taie in doua si se scobesc lasand un perete de 1-2 mm. Miezul vinetei se taie in cubulete mici. Acestea se pun intr-o tigaie in care aveam deja cele trei linguri de ulei.

Cubuletele de vinete se calesc la foc mic fara a adauga apa. Cand sunt moi si bine rumenite adaugam sarea si piperul si inchidem focul.

Creierul se spala bine intr-o strecuratoare. Eu l-am pus sub jet de apa rece timp de cateva minute dupa care l-am oparit intr-o oala cu apa fierbinte si sare.L-am strecurat si l-am lasat sa se raceasca dupa care l-am mixat pentru a-l marunti.

Intre timp s-au racit si cubuletele de vinete. Am amestecat creierul cu vinetele, am pus ouale, usturoiul pisat, pasta de gogosari si am umplut jumatatile de vinete cu ajutorul unei lingurite. Am pus vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor, la foc mic. A durat cam 45-50 de minute pana cand au fost gata. Calculati voi cam cat dureaza cu totul (preincalzirea cuptorului plus coacerea in sine).

Le-am servit caldute, presarate cu patrunjel verde tocat marunt. Tare gustoase !

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Boabe de Cafea.

Sursa: http://www.gustos.ro/

No comments:

Post a Comment