Frecati binejumatate din zahar cu untul moale (lasat la temperatura ambiente) si vanilia, pana devine ca o crema ... spuma. Separati galbenusurile de albusuri la cele 4 oua. Incorporati toate galbenusurile 4 + 2 (eu doar 1) la untul frecat spuma, amestecati bine cu mixerul.
Adaugati iaurtul (la temperatura ambiente) si coaja rasa de lamaie. Amestecati bine. Bateti spuma albusurile cu un varf de sare, adaugati la ele restul de zahar…bateti bine. Adaugati totul la compozitia de unt si iaurt. Cerneti faina, amidonul si praful de copt. Amidonul o face f. pufoasa.
Adaugati la compozitia de unt, oua si iaurt. Si amestecati incet, incet. La sfarsit puneti si amaretti faramitati, amestecati incet. Puneti aluatul intr-o forma rotunda (sau alta forma) de un diam. De 24-26 cm. Unsa cu unt si tapetata de faina ... sau captusita cu hartie de cuptor. Se pune la copt in cuptorul incalzit, la o temperatura 180°, circa 35- 40 minute. Faceti proba cu scobitoarea.
Sursa: http://www.reteteculinare.ro
No comments:
Post a Comment