Monday, January 2, 2012

Friptura cu garnitură dublă - bucatariaculinara.net

Friptura cu garnitură dublă

Ingrediente
-cartofi – 3 / 4 kg
-ulei – 4 linguri
-lapte – 2 cani
-sare
-piper negru
-3 galbenusuri de ou
-brânză – rasa, pentru stropire
-ciuperci – 500 g
-grăsime – 1 k.ch.
-ceapa – 1 capatana, tocata
-usturoi – 3-4 catei tocati
-piper negru
-sare
-patrunjel – 3 linguri tocat
-suc de lamaie – 1 lamaie proaspat stoarsa

Metoda de preparare
Curatati cartofii, se taie, se fierbe bine şi se paseaza. Prajiti pasta rezultată în 4 linguri ulei, diluati cu lapte, sare, se presara cu piper si lasati sa fiarba bine.

Scoateţi piureul şi lăsaţi să se răcească uşor. În timp ce agitati, se adaugă continuu trei gălbenuşuri. Se toarnă în tava unsa piure şi a pune la friptură, se presara cu brânză şi puţin unt răspândit.

Curăţati ciupercile, se taie în felii şi se pun să se sufoce în 100 ml de grăsime, care înainte au fost sufocate ceapa tocata. Adaugati usturoi, sare, piper dupa gust.

Gatiti ciupercile si adaugati din când în când puţină apă. Odata gata, se iau de oe foc, se amesteca imediat cu patrunjel proaspat stors si zeama de lamaie.

Se serveste o lingura de sos terminat cu bile de cartofi, ciuperci si cotletul condimentat.

Sursa: http://www.bucatariaculinara.net

No comments:

Post a Comment